Ο 16χρονος Στέφαν Περέζ ξεκίνησε πορεία διαμαρυρίας στους δρόμους του Ντιτρόιτ για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ μαζί με άλλα 15 άτομα.

Καθώς προχωρούσαν όλο και περισσότεροι ενώνονταν μαζί του μέχρι που ο 16χρονος έγινε  επικεφαλής μιας τεράστιας διαδήλωσης και υποσχέθηκε να τους κρατήσει όλους ασφαλείς.

Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, όπου δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο, προέτρεψε τους διαδηλωτές να συμμορφωθούν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας ώστε να μην δεχθούν επίθεση από την αστυνομία.

Με την ντουντούκα στο χέρι ηρεμούσε τους διαδηλωτές αν και κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί για τις προθέσεις και τον ρόλο του.

Όπως είπε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης “προσπαθούσα να τους κρατήσω όλους μαζί, σε μια ομάδα, να μην διασπαστούν. Εκπλήσσομαι που με άκουγαν και χαίρομαι γι αυτό γιατί όλοι είναι καλά τώρα, θα μπορούσαν να μην είναι “.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με την δημοσιογράφο, χτύπησε το τηλέφωνό του. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ Μάικ Ντάγκαν που παρακολούθησε τι είχε συμβεί.

Η κάμερα κατέγραψε το τηλεφώνημα.

“Αγόρι μου είδα τι έκανες κι έχω συγκινηθεί” του είπε ο δήμαρχος. “Εισαι ξεχωριστός για το Ντιτρόιτ, θα παλέψουμε ενάντια στην αδικία επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα”.

(Το τηλεφώνημα του δημάρχου στο 5ο λεπτό)

Stefan Perez, 16, helps lead Detroit protests

? Meet Stefan Perez, the 16-year-old from Southwest Detroit who helped lead – and calm – Monday's protest downtown. During our live interview, he shared a phone call with Mayor Mike Duggan.

Δημοσιεύτηκε από Detroit Free Press στις Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

*Διαβάσαμε την είδηση στο news247.gr