Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «τσάντα στο σχολείο» καλεί τους μαθητές  των τάξεων του Δημοτικού, ν’ αφήνουν ένα Σαββατοκύριακο το μήνα τη σχολική τσάντα στην τάξη τους και να μην ασχοληθούν με την προετοιμασία των μαθημάτων τους.

Σε κάποιους μαθητές ζητήθηκε να γράψουν τη γνώμη τους και τα συναισθήματά τους από την εμπειρία τους με το πρόγραμμα «τσάντα στο σχολείο» κι ο μικρός Ανδρέας δεν έχασε ευκαιρία για να καταγράψει τον ενθουσιασμό του και να δώσει τα εύσημα στους εμπνευστές της ιδέας. Η έκθεση έπεσε στα χέρια μας, τη φωτογραφίσαμε κι ευχόμαστε να την απολαύσετε όσο κι εμείς…

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

«Τσαντοπάρτι!

Το Υπουργείο παιδείας αποφάσισε να κάνει κάτι στα παιδιά που πάνε στο Δημοτικό. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ! Έτσι τα παιδιά ζουν μια καταπληκτική ζωή Σαββατοκύριακου! Την τέλεια ιδέα βρήκανε αυτοί οι άνθρωποι του Υπουργείου. Ειδικά αυτός που βρήκε αυτή την ιδέα παίρνει εκατό στην καλοσύνη για τα παιδιά. Άσε που οι μεγάλοι χαλαρώνουν γιατί το παιδί δε χρειάζεται βοήθεια και γιατί το παιδί θα παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια.  Είναι πολύ απλό να γίνει αυτό το πράγμα. Και δεν έχει δύσκολη διαδικασία. Ούτε περίπλοκο, ούτε δύσκολο. Απλά αφήνεις την τσάντα στο σχολείο».