Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η 91χρονη εθελόντρια Phyllis Reeve που κατοικεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει πλέξει πάνω από 8.000 αρκουδάκια για φιλανθρωπικό σκοπό τα τελευταία 22 χρόνια.

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Teddies for Tragedies» στέλνει εδώ και χρόνια αυτά τα χαριτωμένα αρκουδάκια σε παιδιά που έχουν πληγεί από καταστροφές σ’ όλο τον κόσμο.

Κάθε μήνα η Phyllis κι η 63 ετών κόρη της Janet Young, σπεύδουν ν’ αφήσουν τα αρκουδάκια που η Phyllis έφτιαξε με πολύ αγάπη για τα παιδιά. Αν καταφέρνει όλ’ αυτά τα χρόνια να τους χαρίζει έστω κι ένα χαμόγελο, αυτό της δίνει μεγάλη χαρά κι ικανοποίηση.

Επίσης εργάζεται εθελοντικά σε μια ομάδα που συγκεντρώνει παπλώματα από δωρεές ανθρώπων κι η Phyllis παίρνει κάποια από αυτά κι αφού τα πλένει χρησιμοποιεί το εσωτερικό τους για να γεμίσει τα αρκουδάκια. Έτσι μέσω της επαναχρησιμοποίησης βοηθά και το περιβάλλον.

Η ίδια δηλώνει πως δε θεωρεί τον εαυτό της ήρωα, όπως οι άλλοι τη χαρακτηρίζουν, αλλά μια απλή γυναίκα της εργατικής τάξης. Ξεκίνησε την εθελοντική της δράση από τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε στα 60 της χρόνια, στο νοσοκομείο που εργαζόταν η κόρη της κάνοντας τις πιο παράξενες εργασίες, από τη φροντίδα των λουλουδιών μέχρι την περιποίηση των μαλλιών των ασθενών.

Για την εθελοντική της προσφορά έχει τιμηθεί με το Βρετανικό Αυτοκρατορικό Μετάλλιο από το παλάτι του Buckingham.

H Phyllis καθημερινά ετοιμάζει τουλάχιστον ένα αρκουδάκι, παρόλο που η αρθρίτιδα την ταλαιπωρεί και θα συνεχίσει να βοηθά με τον ίδιο ενθουσιασμό όσους έχουν ανάγκη.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.huffingtonpost.co.uk