Ποιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων; Aν ρωτήσεις τον 80χρονο Τζιμ Άνις θα ακούσεις την αλήθεια και κάτι πέρα για πέρα συγκινητικό. Πως το νόημα και το βαθύτερο μήνυμα των γιορτών είναι η προσφορά στους άλλους, το να δίνουμε σε εκείνους που το έχουν αληθινά ανάγκη. Το να μοιράζουμε χαρά.

Ο ίδιος πάντων δεν μένει μόνο στα λόγια αλλά κάνει τα πιστεύω του πραγματικότητα, αφού είναι ένας αληθινός Άγιος Βασίλης για εκατοντάδες φτωχά παιδιά που δεν θα πάρουν δώρο από τις οικογένειες τους αυτά τα Χριστούγεννα.

 

Ο Άνις, ο οποίος είναι βετεράνος πολέμου περνά ολόκληρη την χρονιά του στο μικρό του εργαστήριο, σκαλίζοντας, κατασκευάζοντας και δημιουργώντας ξύλινα παιχνίδια για παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη.

 «Όταν ο “Στρατός της Σωτηρίας” προσφέρει φαγητό και ρούχα στους ντόπιους, εγώ δίνω τα παιχνίδια μου» λέει ο Άνις στο ABC11. «Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, κάποιοι νιώθουν ξεχασμένοι». Μάλιστα o 80χρονος μπορεί να προμηθεύεται τα ξύλα από γείτονες, αλλά για όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα πληρώνει από την τσέπη του. Φτιάχνει μικρά και μεγάλα αυτοκίνητα, κούκλες, τρακτέρ και πυροσβεστικά οχήματα. «Για τους τροχούς και την μπογιά μόνο ξοδεύω περίπου 1.000 δολάρια». 

 

 

«Διασκεδάζω όταν με ρωτούν πόσο πληρώνομαι για τα παιχνίδια αυτά. Τους λέω ότι η πληρωμή μου είναι να βλέπω τα παιδιά να χαμογελούν. Ελπίζω να συνεχίσω να το κάνω ως το τέλος». Όπως λέει, θυμάται τον εαυτό του να ξυπνά το πρωί των Χριστουγέννων χωρίς κανένα δώρο για να ανοίξει. «Ο πατέρας μου δούλευε αλλά δεν έβγαζε αρκετά χρήματα. Είναι δύσκολο να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα με πέντε παιδιά». 

 

*Διαβάσαμε την είδηση στο womantoc.gr