Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Σε μια μικρή γειτονιά του Σαν Φρανσίσκο, τη North Beach, όλοι οι κάτοικοι έχουν έναν ακόμη όμορφο λόγο για να ξυπνούν το πρωί! Έχει φροντίσει γι’ αυτό ο γείτονάς τους Ben Ramirez, όπου καθημερινά από το παράθυρο της κουζίνας του σπιτιού του ετοιμάζει και προσφέρει δωρεάν καφέ στους ανθρώπους της κοινότητας.

Μία πινακίδα που έχει τοποθετήσει στο σημείο ενημερώνει πως προσφέρεται δωρεάν καφές, χαμόγελα και μια καλή κουβέντα, για να ξεκινήσει η μέρα όλων όμορφα.

«Έχουμε πολλούς ανθρώπους στη γειτονιά που είναι νοσοκόμοι, γιατροί, ακόμη κι εργαζόμενοι στο ταχυδρομείο. Βρίσκονται εκεί έξω στην πρώτη γραμμή και διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα. Αξίζουν κάτι παραπάνω κι είναι πάντα χαρούμενοι που μας βλέπουν το πρωί πριν πάνε στη δουλειά τους» δήλωσε ο Ben στο CNN και συνέχισε λέγοντας πως «Ακόμη κι αν δεν πάρουν ένα φλιτζάνι καφέ, μπορούν να σταματήσουν στο παράθυρο και να συνομιλήσουν».

O Ben βρίσκεται στο πόστο της κουζίνας του καθημερινά από τις 8 το πρωί έως το μεσημέρι και χαίρεται που κάνει κάτι για την κοινότητα. «Υπάρχει ένα πολύ ζωντανό σκηνικό εδώ καθημερινά. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι χάνουν αυτήν την κοινωνική αλληλεπίδραση» δηλώνει και με 15 περίπου ποτήρια καφέ καθημερινά και πολλή αγάπη φρόντισε ο ίδιος να κάνει τη διαφορά και να είναι ο λόγος για να μη χαθεί αυτή η κοινωνική αλληλεπίδραση, τουλάχιστον από τη δική του γειτονιά…