Γράφει η Μαρία Καλλίλα

«Γίνε εσύ η αλλαγή που θα ήθελες να συμβεί σε αυτόν τον κόσμο» είναι η φράση που ενέπνευσε έναν πατέρα δύο κοριτσιών στο Σιάτλ, ώστε να ξεκινήσει μια εκστρατεία ενθάρρυνσης και ψυχικής ανάτασης των ανθρώπων της περιοχής του, προκειμένου να συμβάλλει στην μείωση των αυτοκτονιών.

Ο Colby Wallace, με αφορμή τις αυτοκτονίες τεσσάρων εφήβων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία με όνομα «You Matter» (εσύ μετράς), τοποθετώντας πινακίδες με ενθαρρυντικά μηνύματα στα πεζοδρόμια που βρίσκονται κυρίως γύρω από τα σχολεία της περιοχής του, ξεκινώντας από το δημοτικό σχολείο Queen Anne στο οποίο φοιτούν οι κόρες του.

Μερικά από αυτά τα μηνύματα λένε «Αξίζεις να αγαπηθείς», «μην τα παρατάς», «μετράς», «τα λάθη σου δεν σε καθορίζουν» και πολλά παρόμοια που σίγουρα έχουν στόχο να αγγίξουν την ψυχή των συνανθρώπων του.

Πρόσφατα μια μητέρα του τηλεφώνησε συγκινημένη και του είπε πως αφήνοντας την κόρη της στο σχολείο είδε μια τέτοια πινακίδα και πήρε το μήνυμα που χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή να ακούσει.

Αυτός είναι και ο στόχος του Wallace, ο οποίος άρχισε να τοποθετεί τις πινακίδες χωρίς να απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ήξερε όμως πως πολλές φορές ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν όσα γράφει στις πινακίδες του, έχουν ανάγκη να τους τα πει και κάποιος άλλος, κυρίως τη στιγμή που αισθάνονται πως κανείς δεν τους καταλαβαίνει.

Πολλοί γείτονές του, εκτιμώντας την προσπάθειά του, θέλησαν να συνεισφέρουν κι έτσι προσέφεραν  στον Wallace χρήματα για να παραγγείλει κι άλλες πινακίδες και να τις τοποθετήσει σε όσα περισσότερα σημεία γίνεται στην περιοχή τους.

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν ξέρει πότε θα σταματήσει όλο αυτό, αλλά σίγουρα δε θα τα παρατήσει. Η ανθρώπινη ζωή και κυρίως η ζωή νέων ανθρώπων είναι λυπηρό να σταματάει κατ’ αυτό τον τρόπο. Οπότε θα συνεχίσει την ενθάρρυνση των συνανθρώπων του μέσα από τις πινακίδες του.

 *Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com