Γράφει η Ελευθερία Παπασάββα

Η ιστορία του Luca Trapanese και της Alba θα ήταν μία απλή υπόθεση υιοθεσίας εάν δεν έκρυβε μέσα της μία σπουδαία υπόθεση μεγαλείου και ανθρωπιάς. Ο Luca αναζητούσε χρόνια τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα παιδί και αυτό θα ήταν εύκολο αν δεν υπήρχαν φαινομενικά δυσεπίλυτα προβλήματα. Οι πολιτικές υιοθεσίας στην Ιταλία είναι αυστηρές για τους ομοφυλόφιλους και τις μονογονεϊκές οικογένειες και οι υιοθεσίες επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις.

Για τον λόγο αυτόν είχε ενημερωθεί από το αρμόδιο γραφείο ότι θα μπορούσε να υιοθετήσει  μόνο κάποιο παιδί που είχε γεννηθεί με προβλήματα συμπεριφοράς, κάποια αρρώστια ή ένα σύνδρομο. Εκείνος ήταν απόλυτα σύμφωνος. Το 2017 ειδοποιήθηκε από το γραφείο υιοθεσιών ότι το όνομά του είχε αντιστοιχιστεί με ένα νεογέννητο κοριτσάκι με σύνδρομο down, το οποίο είχε απορριφθεί από είκοσι άλλες οικογένειες. Ο Luca ήταν πανευτυχής!

Η ζωή έφερε  κοντά του την Alba. «Με το που την κράτησα στα χέρια μου πλημμύρισα από χαρά. Ένιωσα ότι αυτή είναι η κόρη μου αμέσως» θυμάται ο Luca. Το μεγαλείο του Luca όμως δεν φάνηκε για πρώτη φορά την ημέρα που συνάντησε την κόρη του.

Στα 14 του, έχοντας χάσει τον στενό του φίλο από καρκίνο, ξεκίνησε τον εθελοντισμό βοηθώντας ανθρώπους με κάποια ασθένεια ή δυσλειτουργία. Αργότερα έγινε συνιδρυτής σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, τον “A Ruota Libera Onlus”, ο οποίος προσέφερε σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες τη δυνατότητα να κοινωνικοποιούνται, να εκφράζουν τα ταλέντα τους, αλλά και να γίνονται μέλη της κοινότητας. Για όλα τα παραπάνω η ζωή σίγουρα χρωστούσε ένα δώρο στον Luca κι αυτό δεν άργησε να έρθει. Ήταν η Alba.

 

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernmet.com