Τη δυνατότητα σε μια Ουκρανή γιατρό να ποστάρει στο λογαριασμό του στο Instagram, με τους 71,5 εκατ. ακολούθους, έδωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Σκοπός της κίνησης αυτής να προβληθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Ο πρεσβευτής της UNICEF «παρέδωσε» (της επέτρεψε το ποστάρισμα για λίγες ώρες) το Instagram του στον Dr Iryna, την επικεφαλής ενός μαιευτηρίου στο Χάρκοβο, για να δείξει στους ακολούθους του τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Ουκρανοί και να ενθαρρύνει τις δωρεές.

Τα σοκαριστικά βίντεο και οι εικόνες έδειχναν νεογέννητα μωρά και ασθενείς να περιθάλπονται σε ένα υπόγειο, ενώ η παιδοαναισθησιολόγος, η Iryna και άλλοι επαγγελματίες υγείας βοηθούσαν έγκυες γυναίκες να γεννήσουν με ασφάλεια.

Μιλώντας σε ένα βίντεο στο Instagram, ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου είπε: «Γεια σας, λοιπόν, παραδίδω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Iryna, την επικεφαλής του Περιφερειακού Περιγεννητικού Κέντρου στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου βοηθάει τις έγκυες μητέρες να γεννήσουν με ασφάλεια.

Χάρη στις δωρεές σας, οι γεννήτριες οξυγόνου που έλαβαν βοηθούν τα νεογέννητα να επιβιώσουν σε τρομακτικές συνθήκες».

Δραματικά πλάνα έδειχναν το μαιευτήριο, καθώς η Iryna έδειχνες στους ακολούθους του Μπέκαμ πώς είναι μια μέρα στην πρώτη γραμμή.

Δείτε τι πόσταρε η Ουκρανή γιατρός στο Instagram του Μπέκαμ:

Η Iryna είπε ότι εργάζεται πλέον «24 ώρες το 24ωρο» και την πρώτη ημέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, πέρασε τρεις ώρες μεταφέροντας μητέρες και έγκυες γυναίκες στο υπόγειο.

Με πόνο ψυχής, όλα τα μωρά που βρίσκονται σε εντατική φροντίδα πρέπει να παραμείνουν στο κύριο τμήμα του κέντρου, επειδή η ζωή τους βασίζεται σε εξοπλισμό που δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Σε Instagram Stories, έγραψε: «Την πρώτη ημέρα του πολέμου, όλες οι έγκυες γυναίκες και οι μητέρες οδηγήθηκαν στο υπόγειο. Ήταν ένα τρομερό τρίωρο που περάσαμε μαζί.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε στο υπόγειο τα μωρά που βρίσκονται στην εντατική, επειδή είναι συνδεδεμένα με εξοπλισμό που σώζει ζωές.

Οι πρώτες ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Έπρεπε να μάθουμε πώς να δουλεύουμε με βομβαρδισμούς και χτυπήματα. Πλέον είμαι εδώ όλη την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα».

Η Iryna μίλησε για την ωμή πραγματικότητα του πολέμου και για το πώς οι πόλεις έχουν καταστραφεί – αφήνοντας τις ευάλωτες νέες μητέρες άστεγες.

Πρόσθεσε: «Τώρα. Δεν είμαι μόνο η επικεφαλής του κέντρου, αλλά συνεχίζω να εργάζομαι ως παιδιατρική αναισθησιολόγος. Ξεφορτώνω φορτία, ασχολούμαι με την υλικοτεχνική υποστήριξη και προσφέρω συναισθηματική υποστήριξη.

Αυτή είναι η Yana και ο μικρός της γιος Mykhailo. τη δεύτερη ημέρα του πολέμου, γεννήθηκε με αναπνευστικά προβλήματα. Τώρα είναι καλύτερα, αλλά το σπίτι της οικογένειάς του καταστράφηκε και δεν μπορούν να επιστρέψουν.

Η υποστήριξη της UNICEF είναι πολύ σημαντική για εμάς. Παραδίδουν προμήθειες στην Ουκρανία εδώ και χρόνια και έχουν καλή υλικοτεχνική υποδομή για να παραδίδουν έτοιμα κιτ στα μαιευτήρια.

Οι γεννήτριες οξυγόνου που παραλάβαμε από τη UNICEF βοηθούν στην παροχή οξυγόνου στα παιδιά στο υπόγειο.

Πιθανόν να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας, αλλά δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Αγαπάμε τη δουλειά μας.

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες εδώ, ανησυχούμε, κλαίμε, αλλά κανείς μας δεν θα τα παρατήσει. Ευχαριστώ όλους όσους παρακολούθησαν τα stories μου, σε όλους όσους βοηθούν τα παιδιά της Ουκρανίας. Κάθε δωρεά έχει σημασία».

Η προσπάθεια του ποδοσφαιριστή να συγκεντρώσει χρήματα για την Ουκρανία έρχεται την ώρα που ο ίδιος και η σύζυγός του Βικτόρια ανακοίνωσαν ότι δωρίζουν 1 εκατομμύριο λίρες για την παροχή άμεσης βοήθειας στους κατοίκους της Ουκρανίας.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ξεκίνησε ένα μαραθώνιο προσφοράς μέσω του 7 Fund for UNICEF για να βοηθήσει στην παροχή υποστήριξης στα παιδιά που πλήττονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

*Πηγή είδησης