Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Η Νοτιο-αφρικανή ακτιβίστρια, υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ζώων, Τζόαν Λέφσον, κατάφερε να σώσει έναν χοίρο μόλις τεσσάρων εβδομάδων από το σφαγείο, τον οποίο κι υιοθέτησε λίγα χρόνια αργότερα. Ο ερχομός του στο «καταφύγιο» ζώων που έχει η Λέφσον, συνοδεύτηκε από ένα απρόσμενο γεγονός, το οποίο ήταν κι ο λόγος που το γουρουνάκι ονομάστηκε Pigcasso.  

Όταν η Τζόαν τον έφερε στο αγρόκτημα, του προσέφερε τροφή, προστασία και θεώρησε καλό να του δώσει και κάποια παιχνίδια για ν’ απασχοληθεί. Ανάμεσα στα παιχνίδια ήταν και μερικά χαρτιά και μπογιές. Τότε ο Pigcasso έκανε κάτι ασύλληπτο. Αντί να τα τσαλακώσει ή να τα καταστρέψει, ξεκίνησε να ζωγραφίζει αφήνοντας άφωνη την ιδιοκτήτριά του.

Στη συνέχεια από περιέργεια και μόνο η Τζόαν του έβαλε μπροστά του καμβά και πινέλα, τα οποία διαχειρίστηκε με περίσσεια άνεση, σαν έμπειρος ζωγράφος. Σιγά σιγά έφτιαξε αρκετά «έργα» κι η Τζόαν τα εκθέτει πλέον σ’ έναν  χώρο στο αγρόκτημα διάσωσης ζώων που διατηρεί.

Οι θαυμαστές του Pigcasso είναι πάρα πολλοί και μάλιστα αρκετοί είναι και συλλέκτες έργων τέχνης, οι οποίοι προτίθενται να διαθέσουν έως και 2.000 δολάρια για ν’ αποκτήσουν έναν πρωτότυπο έργο του «παράξενου ζωγράφου».

Τελικά το κάθε πλάσμα σ’αυτόν τον κόσμο έχει το ταλέντο του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.perierga.gr