Οι  μαγικές σβούρες  και η Marossoulis Productions  παρουσιάζουν σε διασκευή-σκηνοθεσία του  Δημήτρη  Αδάμη J.M. Barrie «Πίτερ Παν »

Kάθε Κυριακή 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ. στο Θέατρο ΑΘΗΝά  ( Πατησίων & Δερυγνί 10 )

«Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν, εκτός από ένα …»

Μια θεατρική πανδαισία για όλα τα παιδιά. Ο Δημήτρης Αδάμης σκηνοθετεί αυτή την θαυμάσια, εφευρετική, εναέρια θα μπορούσαμε να πούμε, παραγωγή των « μαγικών σβουρών» που φέτος γιορτάζουν τα 15  χρόνια τους στο Θέατρο για Παιδιά και συμπράττουν με τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη.

Πρόκειται για μια σύγχρονη , δυναμική , μαγευτική ,φανταστική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie, που μας οδηγεί σε μια Χώρα του Ποτέ που θα μπορούσε να είναι καλά κρυμένη στην καθημερινότητα των παιδιών της πόλης  και κρύβει την έγνοια και την ανησυχία του παιχνιδιού καθώς το παιδί μεγαλώνει .

Η Χώρα του Ποτέ  είναι το Τώρα.

Η παράσταση ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών καθώς η ιστορία εξελίσσεται. Πρόκειται για  ένα εφευρετικό παιχνίδι και μια  μαγεία ορατή στον καθένα . Η Χώρα του Ποτέ  είναι μια παιδική χαρά περιπέτειας, όπου τα χαμένα αγόρια ζουν σήμερα με αντικείμενα που βρίσκονται γύρω τους. Όλα αυτά ενισχύουν την αφοσίωση του ήρωα στη διασκέδαση και την περιπέτεια .

Η Υπόθεση

Στο σπίτι της Οικογένειας Ντάρλιγκ ,ο κύριος και η κυρία Ντάρλιγκ ζουν μαζί με τα τρία τους παιδιά ,τη Γουέντυ ,τον Τζον και τον Μάικλ τα οποία φροντίζει η νταντά Νανά ,ένας σκύλος. Η Νανά ο  σκύλος – γκουβερνάντα ξέρει τα πάντα καλύτερα από τον καθένα .Η κυρία Ντάρλιγκ είναι εκεί για όλους ,η μητέρα που θα ήθελαν να έχουν όλα τα παιδιά .

Μια νύχτα σαν όλες τις άλλες αλλά  που δεν έμοιαζε με καμιά, όλα ανατρέπονται .Εμφανίζεται ο Πίτερ Παν μαζί με την νεράιδά του την Τίγκερ Μπελ.Ο Πήτερ Παν , αρχηγός των Χαμένων Παιδιών, έχει χάσει επαφή με τη σκιά του . Η Γουέντυ τον βοηθά στην επανασύνδεση. Σε αντάλλαγμα, την προσκαλεί ,μαζί με τα μικρότερα αδέρφια της Τζον και Μάικλ  στη Χώρα του Ποτέ . Εκεί τους περιμένουν ,μαζί με την Τίγκερμπελ ,τα Χαμένα Παιδιά ,η Τάιγκερ Λίλη η Ινδιάνα ,οι Γοργόνες αλλά και ο εκδικητικός Κάπτεν Χουκ με τους Πειρατές του.

Μια αναταραχή μαγείας, φαντασίας  και μουσικής θα ακολουθήσει.Ο Πίτερ Παν είναι το αγόρι που φοβάται να μεγαλώσει . Τα Χαμένα Παιδιά,θα μπορούσαν να είναι τα σημερινά ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούν τους πρόσφυγες γονείς τους .Ζουν στη Χώρα του Ποτέ που  είναι ένας ερειπωμένος χώρος.Τα παιδιά  αναγκάζονται να σκουπίζουν, να συντηρούνται μόνα τους ( ζουν χωρίς μητέρα ) αλλά  κρατούν και τα παιχνίδια τους και παίζουν με τα καροτσάκια τους, απομεινάρια της παιδικής τους ηλικίας.

Η Τάιγκερ Λίλη, μια άγρια Ινδιάνα ​​, περιβάλλεται από τους Ινδιάνους της φυλής της  και μας θυμίζει τη ζωή την αθώα και την επαφή με τη φύση. Και αυτός ο Χουκ είναι μια πολύ τρομακτική δημιουργία που δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την εκδίκηση ( μεγάλωσε κι αυτός χωρίς μαμά ) . Μόνος ,χωρίς αγάπη, οδεύει προς το φόβο του, τον  Κροκόδειλο,  με αξιοθαύμαστο σθένος.

Οι γονείς Ντάρλιγκ καθώς στο τέλος «αγκαλιάζουν» τα Χαμένα Παιδιά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια αναφορά για τη σύγχρονη μετανάστευση.

Ένα έργο που θα ήθελε να μιλήσει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη έγνοια και μέριμνα  προς τα παιδιά, αλλά ακόμη θίγει  σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη και τον παιδικό  πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης .

Αυτή η παράσταση δεν είναι απλώς μια μεγάλη περιπέτεια – είναι η ίδια η ζωή .

Συντελεστές:

Διασκευή –Σκηνοθεσία              :  Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά –κοστούμια                   : μαγικές σβούρες

Kίνηση                                           : Χριστίνα Σουγιουλτζή-Αντιγόνη Λινάρδου (από την ομάδα Κι όμως κινείται )

Ενορχήστρωση                            :  Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική Επιμέλεια                   :  Δημήτρης Αδάμης

Διδασκαλία τραγουδιών          :  Ιωάννα Εμμανουήλ

Μάσκες – Κατασκευές              : Ιφιγένεια Κωφού

Φωτισμοί                                     : Γιώργος Φωτόπουλος

Βοηθοί Σκηνοθέτη                     : Ειρήνη Καλογεροπούλου- Ρενάτα Τσιούλου,

Παραγωγή                                   :  μαγικές σβούρες – Επιχειρήσεις Μαροσούλη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης , Μικές Γλύκας, Ντέπυ Μοράρη ,Νεφέλη Οικονόμου,  Στέλιος Πετράκης , Κωνσταντίνος Τσονόπουλος , Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα

Με την φροντίδα της Ελεονώρας Μελέτη .


Ο   «Πίτερ Παν» απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .

Διάρκεια :80΄

Από την Κυριακή 21 Οκτώβρη 2018  έως και την Κυριακή των Βαϊων

Κάθε Κυριακή 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.

Καθημερινές για σχολεία

Θέατρο ΑΘΗΝά , Δερυγνί 10 , 104 34    &  Πατησίων  

Γενική είσοδος : 12 ευρώ,  άνεργοι και ευπαθείς ομάδες  8 ευρώ

Εισιτήριο μαθητών  – επισκέψεις σχολείων  6 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση Viva.gr

 Πληροφορίες – κρατήσεις  στο τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988