Το έκτο νοσοκομείο πανελλαδικά και το πρώτο και μοναδικό στην περιφέρεια, που διαθέτει οδοντιατρική μονάδα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) γίνεται το Γ. Ν. Γρεβενών.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες και κυρίως αυτά που αδυνατούν να συνεργαστούν με τον οδοντίατρο από το νομό αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται στην ειδική μονάδα του νοσοκομείο Γρεβενών με την χρήση των υπερσύγχρονων μηχανημάτων από την εξειδικευμένη στα ΑΜΕΑ οδοντίατρο – Επιμελήτρια Β΄ Βασιλική Κατή.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Παντελεήμονα Αλεξιάδη η ιστορία της δημιουργίας της μονάδας ξεκίνησε το 2000 όταν υποβλήθηκε και το πρώτο σχετικό αίτημα.

Δεκαεπτά χρόνια μετά (2017) η προμήθεια την μηχανημάτων εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και το 2019 είναι πλέον έτοιμη να λειτουργήσει.

Όπως σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου αυτό που τώρα χρειάζεται είναι η επιπλέον στελέχωση της μονάδας.

«Ζητώ από το υπουργείο Υγείας, στην αναπροσαρμογή των Οργανισμών των Νοσοκομείων, να προσθέσει θέσεις Οδοντιάτρων και προσωπικού προκειμένου να υπάρξει μέγιστη αξιοποίηση κι εξυπηρέτηση» αναφέρει ο Π. Αλεξιάδης.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.amea-care.gr