Βιβλίο: Παραμύθι για μεγάλους

Συγγραφέας : Μαίρη Σάμου

Εκδόσεις: Εκδόσεις iWrite του Πρότυπου Ομίλου Εκδόσεων Πηγή

 

 

Η περίληψη του βιβλίου από την ίδια τη συγγραφέα : 

Το «Παραμύθι για μεγάλους» από τις εκδόσεις iWrite του Πρότυπου Ομίλου Εκδόσεων Πηγή είναι το πρώτο μου συγγραφικό εγχείρημα και δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε τίποτε άλλο από την αγάπη και τη θέληση. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που εμπνεύστηκα σε ένα ταξίδι μου στην Ιταλία όταν ξεφυλλίζοντας κάποια vintage έντυπα το βλέμμα μου αιχμαλώτισαν εικόνες δυνατές, βγαλμένες από έναν μύθο.

Το Παραμύθι για μεγάλους είναι ένα εικονογραφημένο αφήγημα αναζήτησης που θα ταξιδέψει τον αναγνώστη μέσα από την αγάπη δυο ανθρώπων προερχόμενοι από εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Οι σελίδες του είναι γεμάτες από μύθους, αλήθειες, χαρά μα και θλίψη όπως ακριβώς κι οι σελίδες της ζωής μας.

Η επιλογή των δύο ηρώων της ιστορίας μου δεν είναι τυχαία ως προς την ιδιότητα και τη μορφή τους. Θέλοντας να αποτυπώσω την ελεύθερη βούληση, αψηφώντας εμπόδια για να κατακτήσουν αυτό που βαθιά επιθυμούν, την αγάπη, επέλεξα μορφές που συναντάμε συνήθως σε μύθους. Και οι δυο αποπνέουν συναισθήματα ανθρώπινα όπως φόβος, επιθυμία, τόλμη και θάρρος προσδίδοντας έτσι στην ιστορία το ανθρώπινο- ρεαλιστικό στοιχείο.

Αυτό που επιθυμώ για τον αναγνώστη διαβάζοντάς το είναι να κάνει ένα απίστευτο ταξίδι από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του σελίδα. Ο συνδυασμός της εκπληκτικής εικονογράφησης με την δύναμη που φέρουν οι λέξεις του κειμένου είναι βέβαιο πως θα συναρπάσουν αλλά και θα μαγέψουν τον αναγνώστη – όπως εξάλλου οφείλει να κάνει ένα όμορφο παραμύθι!

Τα συναισθήματα που βίωσα κατά την γραφή του βιβλίου ήταν η γαλήνη κι η ηρεμία της ψυχής μου πράγμα που επιθυμώ να βιώσει επίσης ο αναγνώστης. Το Παραμύθι για μεγάλους είναι μια αληθινή ιστορία αγάπης για να νοσταλγήσουν οι μεγάλοι μα και να αναγνώσουν κάτι όμορφο και διδακτικό ακόμη και στους μικρούς. Εξάλλου μια αληθινή ιστορία αγάπης δεν έχει κάτι να κρύψει.. λάμπει από μόνη της και αγγίζει ψυχές!

Βιογραφικό συγγραφέα: 

Η Μαίρη Σάμου γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1976. Μεγάλωσε κι έζησε έως και τα πρώτα παιδικά της χρόνια στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκη, τόπο καταγωγής της. Ζει πλέον στα Ιωάννινα όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών με μια πετυχημένη πορεία στον χώρο της διδασκαλίας. Η δίψα της για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τους φορείς εξετάσεων και πτυχίων της δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε αρκετά σεμινάρια ετησίως που αφορούν στο αντικείμενο της δουλειάς της.

 Λάτρης της βιωματικής μάθησης την οποία κι εφαρμόζει στη διδασκαλία της πιστεύοντας ως εκπαιδευτικός μα κι ως μητέρα πως η μάθηση μπορεί να κατακτηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό μέσα από το «ζω, αγγίζω, νιώθω και μαθαίνω».  Μεγάλη της αγάπη όμως η διδασκαλία της έκθεσης μιας κι η έκφραση μέσα από τον γραπτό λόγο είναι κάτι που την εξιτάρει και το γεγονός πως μπορεί να πλάθει γνώμες βοηθώντας τες να εκφραστούν, αποτελεί για την ίδια τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

 Από το 2017 αρθρογραφεί για το δικό της blog το maryonajourney το οποίο σχεδίασε η ίδια και ξεκίνησε με στόχο τον πειραματισμό πάνω σε θέματα αρθρογραφίας. Τα άρθρα της γνώρισαν απήχηση καθώς την γραφή της χαρακτηρίζει η αμεσότητα προς τον αναγνώστη ώστε να μπορεί να ταυτιστεί με τη θεματολογία της. Στο δικό της blog αρθρογραφεί στην Ελληνική μα και στην Αγγλική Γλώσσα έχοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία τα άρθρα της να έχουν απήχηση και σε άλλες χώρες μέσω των social media. Εδώ και έναν περίπου χρόνο αρθρογραφεί σταθερά σε εβδομαδιαία βάση σε ένα από τα πιο δημοφιλή portals στο χώρο -το Pillowfights.  Η θεματολογία των άρθρων της αφορά στα θέματα οικογένειας, ψυχολογίας, σχέσεων καθώς και περιγραφής νοσταλγικών καταστάσεων που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε βιώσει.

Στα κείμενά της ανακαλύπτει κανείς το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων όντας ικανοί να αγαπήσουμε μα και να αγαπηθούμε δίχως όρια, περιορισμούς και δήθεν κανόνες. Αγαπημένο της απόφθεγμα η φράση του Ν. Καζαντζάκη « Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος τελικά το δημιουργούμε. Ότι δε συνέβη ποτέ είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά.»

*Βρείτε το βιβλίο εδώ