Το Planet Physics είναι ένας επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος Φυσικής που εκτείνεται σε 800 τετραγωνικά μέτρα με περισσότερα από 30 διαδραστικά εκθέματα – πειραματικές επιδείξεις Φυσικής και βρίσκεται στην περιοχή των Βριλησσίων, στην Αθήνα. Είναι σχεδιασμένος αυστηρά στη φιλοσοφία της συμμετοχής, της επιστημονικής απόλαυσης, της ψυχαγωγίας μέσω της Φυσικής και των θαυμαστών εφαρμογών της.

Το Planet Physics είναι ένας πολυθεματικός χώρος που συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την ψυχαγωγία. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται περισσότερα από 30 διαδραστικά εκθέματα και παρουσιάζονται πειραματικές επιδείξεις από τον κόσμο της Φυσικής, με τρόπο κατανοητό κι ελκυστικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Η θεματολογία των διαδραστικών εκθεμάτων αντλείται κυρίως από τον κόσμο της Φυσικής (Μηχανική, Μηχανική των ρευστών, Ηλεκτρομαγνητισμός, Οπτική κλπ) κι η σχεδίασή τους επιτρέπει το χειρισμό τους ακόμα κι από μικρά παιδιά.

Σε αντίθεση με άλλους εκθεσιακούς χώρους ή μουσεία, στο Planet Physics μικροί και μεγάλοι μπορούν να αγγίξουν όλα τα εκθέματα, να καταλάβουν την αιτία και τη λειτουργία τους.

Τα εκθέματα είναι διαδραστικά, «hands-on», εξάπτουν την περιέργεια του επισκέπτη και μεταδίδουν βιωματικά τη γνώση. Εξειδικευμένοι ξεναγοί υποδέχονται το κοινό και κατευθύνουν κάθε έναν ξεχωριστά στο ταξίδι της εξερεύνησης, προκαλούν την οπτική αντίληψη κι είναι έτοιμοι να εξηγήσουν τη Φυσική πίσω από το φαινομενικά απίστευτο.

Το Planet Physics φιλοδοξεί είναι επίσης και τόπος συνάντησης για όσους ενδιαφέρονται και για κάτι περισσότερο, για τους λάτρεις της Φυσικής που θέλουν να πάρουν μέρος στο «πείραμα». Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα πειραματικές επιδείξεις από εξειδικευμένους Φυσικούς για όσα ενδιαφέροντα φαινόμενα της Φυσικής δεν μπορούν να παρουσιαστούν με τη μορφή ενός διαδραστικού εκθέματος.

Επίσης, τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν την εξερεύνησή τους στον «επιστημονικό» παιδότοπο του Planet Physics στον οποίο οι κατασκευές κι οι θεματικές δραστηριότητες κυριαρχούν έναντι της κλασικής «παιχνιδοκατασκευής». Ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια και κατασκευές βοηθούν στην όξυνση της διαίσθησης του παιδιού σε θέματα Φυσικής και στο χτίσιμο των πρώτων σταδίων μιας ορθής φυσικής αντίληψης. Κι όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι, απλά κι ευχάριστα.

Στο ίδιο κτίριο φιλοξενείται και το Planet Café για όλη την οικογένεια το οποίο λειτουργεί κι αυτόνομα όλες τις ημέρες και μπορεί να το επισκεφτεί κανείς ανεξάρτητα από την περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο. Τέλος υπάρχει κι ένα κατάστημα αναμνηστικών και δώρων που προσφέρει πολλές επιλογές για τους επισκέπτες, από απλά αναμνηστικά έως επιστημονικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Planet Physics
Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια 15235

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8033984
Official website: http://www.planetphysics.gr
Facebook Page: https://www.facebook.com/Planet.Physics.GR  

*Διαβάσαμε την είδηση στο in.gr