Μπορεί στη δική μας χώρα τα πάρκα να είναι ιδανικά για τρέξιμο, περπάτημα και μια στάση σε κάποιο παγκάκι, όμως σε διάφορες πόλεις του κόσμου υπάρχουν πάρκα που χρειάζονται… βάρκα. Διότι, πλέον τα πάρκα της πόλης απέκτησαν… λίγο πιο cool «συγγενείς» που επιπλέουν!

Μέσα στα προηγούμενα χρόνια, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά κι η πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη, δημιούργησαν ονειρεμένα πάρκα πάνω στο νερό, τα οποία μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας μας. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερα πάρκα πάνω στο νερό σε όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείτε.

Για το 2018 το Bruges Triennial, έφερε το «Liquid City» στην πόλη. Εκεί θα βρείτε το The Floating Island, της κορεάτικης αρχιτεκτονικής εταιρείας OBBA, όπου θα μπορείτε να κάνετε ελεύθερα τις βόλτες σας επιπλέοντας στο κανάλι της Bruges.

Bruges Triennial, Βέλγιο

 

Στην καρδιά του Λονδίνου, υπάρχει το πάνω από 1,620 τ.μ. πλεούμενο πάρκο, Floating Pocket Park. Στη Merchant Square του Λονδίνου θα κάνετε τις βόλτες σας ανάμεσα στην πράσινη όαση, θα χορέψετε σε καλοκαιρινές συναυλίες, ενώ μπορείτε να κανονίσετε μέχρι και το πάρτι σας!

Floating Pocket Park, Λονδίνο

 

Στην ολλανδική πόλη Rotterdam μεταμόρφωσαν τον καθαρισμό του ποταμιού σ’ ένα project που λέγεται Recycled Park. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί από τα πλαστικά που βρήκαν μέσα στο ποτάμι και μόνο.

Recycled Park, Rotterdam, Ολλανδία

 

Ένα από τα μικρότερα «νησάκια» της Δανίας είναι το ξύλινο πάρκο των 65 τ.μ. CPH-Ø1 της Κοπεγχάγης. Εκεί μπορείτε να κάνετε κολύμπι, BBQs, ακόμη και camping.

Copenhagen CPH-Ø1, Δανία

 

*Διαβάσαμε την είδηση στο cnn.gr