Εντυπωσιακές επιδόσεις στην ανακύκλωση πλαστικών φιαλών κατέγραψε στα τέλη του καλοκαιριού η Κίμωλος.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Whywasteme», 51.142 πλαστικές φιάλες ανακυκλώθηκαν στο νησί από τις 9 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

«Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ανακύκλωσης για την μικρή και πανέμορφη Κίμωλο τον φετινό Αύγουστο», επισημαίνει η πρωτοβουλία σε σχετική ανάρτηση. Στην πιλοτική εφαρμογή συμμετείχε σχεδόν όλο το νησί, σημειώνει το «Whywasteme»: 57 επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας, το F/B Οσία Μεθοδία, οι βάρκες της Πολυαίγου, οι κάτοικοι και φυσικά οι επισκέπτες.

Ο αριθμός των πλαστικών μπουκαλιών που ανακυκλώθηκαν αντιστοιχεί σε πάνω από το 50% όλων των πλαστικών συσκευασιών νερού και αναψυκτικών που καταναλώθηκαν στο νησί το συγκεκριμένο διάστημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Whywasteme (@whywasteme)

Είναι η πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που σε νησιωτική περιοχή γίνεται εφικτή η συλλογή τόσο μεγάλης ποσότητας πλαστικών φιαλών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των επιχειρήσεων, αναφέρει επίσης το ΑΠΕ.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας διανεμήθηκαν στις επιχειρήσεις εστίασης και σε μονάδες φιλοξενίας ειδικοί οικολογικοί σάκοι για την ξεχωριστή συλλογή άδειων πλαστικών φιαλών νερού και αναψυκτικών. Επίσης, σε σημεία του νησιού με μεγάλη κίνηση τοποθετήθηκαν δέκα κάδοι συλλογής άδειων φιαλών.

Η ποσότητα που συλλέχθηκε έχει ήδη προωθηθεί προς ανακύκλωση στην Αττική. Το «Whywasteme» υλοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά, από την ομώνυμη ελληνική start-up σε συνεννόηση με τον δήμο Κιμώλου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Whywasteme (@whywasteme)

*Πηγή είδησης