Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Είναι πολλές οι φορές που ένας σκύλος βοήθησε ή έσωσε έναν άνθρωπο σε ώρα κινδύνου. Είναι όμως κι αυτές οι φορές που ο άνθρωπος ανταποδίδει αυτή την καλοσύνη των σκύλων με τον ίδιο τρόπο. Όπως συνέβη στην περίπτωση του «Smokey» ενός γενναίου σκύλου.

Ο Smokey είναι ένας σκύλος που κατάφερε να σωθεί από πυρκαγιά, έχοντας όμως πολλαπλά εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όλο του το σώμα καθώς τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν δεμένος σ’ ένα δέντρο. Οι πυροσβέστες εντόπισαν τον σκύλο ανάμεσα στις φλόγες, έκοψαν την αλυσίδα του και τον μετέφεραν στο πιο κοντινό κτηνιατρείο.

Το τραυματισμένο ζώο παρέμεινε στο Jupiter Pet Emergency and Speciality Center στη Φλόριντα για περίπου δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό, μία υπάλληλος του κτηνιατρείου, η Dr. Katelyn Thomas αποφάσισε να τον υιοθετήσει.

Κατά την παραμονή του στο εν λόγω θεραπευτήριο, ο Dr. Latimer ανέλαβε την ανάρρωση και τη φροντίδα του, ενώ όπως επισημαίνει κι ο ίδιος δε θα ξεχάσει ποτέ το βλέμμα ευγνωμοσύνης του Smokey στην πρώτη τους συνάντηση.

Σήμερα, εννέα μήνες μετά το ατυχές συμβάν, ο Smokey ζει μία ευτυχισμένη και χαρούμενη ζωή στο πλάι της ιδιοκτήτριας του.

Στο βίντεο που ακολουθεί από τις 11 Μαρτίου 2018, ο Smokey είναι ο σκύλος που προπορεύεται στην ετήσια παρέλαση για τη διάσωση των ζωών. Αυτή είναι, μάλιστα, κι η στιγμή που είδε πάλι μετά από πολύ καιρό τον Dr. Latimer.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com