Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Από τότε που άνοιξε το Italus στην Καλλιθέα, ο καφές δεν είναι πλέον ένα απλό ρόφημα. Σ΄ένα περιβάλλον μ’ εμφανή την Ιταλική φινέτσα, δίνεις ραντεβού με τον κόσμο των αρωμάτων και των γεύσεων.

Η ματιά σου μπαίνοντας θα πέσει στην ανοιχτή κουζίνα με τα λευκά φλιτζάνια να κρέμονται από το ταβάνι, έτοιμα να παίξουν μουσική στο πρώτο φύσημα. Σε προκαλούν να τα κουνήσεις, αλλά πολύ γρήγορα την παράσταση κλέβουν οι μυρωδιές από τα φρέσκα κρουασάν βουτύρου, τα λεπτά πιτσάκια και τα panini που κάποιος ξεφουρνίζει συνεχώς και παρασύρεσαι.

Για τους καπνίζοντες υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος που σε καμία περίπτωση δε θ’ αντιληφθείς ότι πρόκειται για τον ακάλυπτο του κτιρίου, διότι έχει μετατραπεί σ’ έναν υπέροχο κήπο με μεγάλη επιτυχία.

Οι υπόλοιποι πελάτες όπου κι αν κάτσουν θα παρατηρήσουν ότι το ντιζάιν κι η άνεση χαρακτηρίζουν το κρησφύγετο του καφέ που σερβίρεται σε φλιτζάνι από χωνάκι παγωτού. Μην εκπλαγείτε όταν σας σερβίρουν το ζεστό καφέ σας μέσα στο συγκεκριμένο φλιτζάνι όπου στο εσωτερικό του υπάρχει επικάλυψη σοκολάτας. Η σοκολατένια εσάνς θα μένει στο στόμα σας σε κάθε ρουφηξιά κι όσο πίνετε θ’ ανυπομονείτε πότε θα δαγκώσετε αυτό το τραγανό μπισκότο.

Στο Italus ακούγοντας απαλή μουσική, εκτός από καφέ έχετε πολλές ακόμη επιλογές να γευτείτε από το μενού που επιμελείται με μεγάλη επιτυχία ο σεφ και food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης.

Αν λοιπόν η Ιταλία σας πέφτει λίγο μακριά κι είστε κάπου κοντά στην Καλλιθέα, μην ξεχάσετε να επιστεφτείτε το μέρος όπου η Ιταλία δίνει ραντεβού με την Ελλάδα, το Italus, το all day στέκι στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.tilestwra.com

*Φωτογραφία άρθρου  www.facebook.com/ItalusKingMythPlace/