Ο Ray Collins είναι διεθνής βραβευμένος φωτογράφος. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε γκαλερί και μουσεία σε στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία από τις εκδόσεις Vogue, Wired, New York Post, Yahoo, CNN, ESPN κι άλλα περιοδικά.

«Όπως όλη η τέχνη, ερμηνεύεται διαφορετικά από διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά συνολικά ο στόχος μου είναι να κάνω τον θεατή να «αισθανθεί» κάτι. Δεν είναι απαραίτητα πάντα ένα ωραίο συναίσθημα, έστω μόνο κάποιο είδος συναισθηματικού αντίκτυπου. Όσον αφορά τις επιπτώσεις από αυτό που βλέπετε… θα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου για τον ωκεανό να γίνει μια επιπλέουσα χωματερή σκουπιδιών.

Με φοβίζει να πιστεύω ότι τα εγγόνια μας ίσως δε θα μπορέσουν να εκτιμήσουν την ομορφιά που θεωρούμε δεδομένη. Παρόλο που οι εικόνες μου παρουσιάζουν μεγάλη δύναμη, ο ωκεανός είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και περνάει από τη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης εποχής, λόγω της ρύπανσης. Ελπίζω ο θεατής να εμπνευστεί για να θέσει τη φύση κυρίαρχη. Ειδικά όσο το πλαστικό μονοπωλεί, μπορούμε να κρατήσουμε τον ωκεανό τόσο παρθένο όσο μπορεί να είναι …» δήλωσε ο Ray Collins.

Απολαύστε μερικά από τα υπέροχα κλικ του…

*Διαβάσαμε την είδηση στο in.gr