Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Σε μια προσπάθεια κοινωνικής αφύπνισης κι αναβάθμισης της κοινωνικής αλληλεγγύης, οι υπεύθυνοι στο Μετρό της Μόσχας, άρχισαν να διαθέτουν «ειδικές» κονκάρδες, σε όλες τις εγκύους που χρησιμοποιούν το Μετρό.

Οι συγκεκριμένες κονκάρδες πληροφορούν με το σύνθημα «ευχαριστώ που παραχωρήσατε τη θέση σας στη μέλλουσα μητέρα» τους υπόλοιπους επιβάτες για την κατάσταση της γυναίκας που τη φοράει. Μ’ αυτόν τον τρόπο είναι στην κρίση του καθενός για το αν θελήσει να ευαισθητοποιηθεί και να παραχωρήσει τη θέση του στην εγκυμονούσα συνεπιβάτη του.

Ο υποδιευθυντής του Μετρό της Μόσχας κι αρμόδιος στρατηγικής ανάπτυξης, Ρομάν Λατιπόφ είναι πολύ αισιόδοξος με το συγκεκριμένο δοκιμαστικό μέτρο και πιστεύει πως το κοινό θ’ ανταποκριθεί θετικά.

Οι κονκάρδες διατίθενται δωρεάν σε 13 στάσεις του Μετρό και μπορούν να τις αποκτήσουν όλες οι ενδιαφερόμενες από τον γκισέ που φέρει τις ταμπέλες «Ζωντανή επικοινωνία» χωρίς να προσκομίσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό.

Το χρώμα της κονκάρδας είναι κόκκινο ώστε να είναι ευδιάκριτο, αν και το να θέλει κάποιος να εθελοτυφλεί δεν έχει να κάνει με τα χρώματα, αλλά με την προσωπικότητά του.

Αν το συγκεκριμένο μέτρο πετύχει στη Μόσχα ίσως υιοθετηθεί κι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε να εξυπηρετούνται οι έγκυες, κυρίως σε ώρες αιχμής.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.imommy.gr