Έξι χιλιάδες δέντρα και φυτά, χαρακτηριστικά της ελληνικής χλωρίδας, φυτεύτηκαν στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η ανάπλαση του οποίου μόλις ολοκληρώθηκε, δίνοντας νέα, καταπράσινη όψη, σαν μια όαση πάνω στην Πατησίων, στο πολιτιστικό ίδρυμα που φιλοξενεί μερικά από τα πιο σπουδαία εκθέματα της Ελλάδας. 

Πρωταγωνιστής του κήπου, ωστόσο, αναδεικνύεται η ελιά 1.300 ετών, που δεσπόζει στο κέντρο του, πάνω σε έναν τεχνητό λόφο, λειτουργώντας ως σύμβολο της θεάς Αθηνάς, που έδωσε το όνομά της στην πόλη. Ο λόφος είναι η μία από τις τρεις ενότητες του χώρου: τις άλλες δύο αποτελούν οι βοτανικοί περίπατοι και το μυθικό «Αρκαδικό τοπίο».

Ο νέος κήπος εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Η χάραξη του κήπου, που έχει γίνει με πρότυπο την οργάνωση των γαλλικών κήπων, δεν μεταβλήθηκε, αλλά τα δένδρα κλαδεύτηκαν και ομόρφυναν. Το έργο της ανάπλασης και της συντήρησης ανέλαβε η εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes με την υποστήριξη της Japan Tobacco International. 

*Διαβάσαμε τημ είδηση στο womantoc.gr