Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Σε μια γωνιά αυτού του κόσμου, το ουράνιο τόξο δεν περιμένει τη βροχή για να εμφανιστεί. Κι αυτή η γωνιά δεν βρίσκεται στον ουρανό, αλλά ούτε και σε αντανακλάσεις του φωτός στο νερό. Πρόκειται για μια υπέροχη γήινη βεντάλια επτά χρωμάτων, ανοιγμένη και τοποθετημένη πάνω στο βουνό Vinicunca στο Περού.

Για πολλά χρόνια αυτή η ομορφιά κρυβόταν κάτω από πάγο και χιόνια. Η αύξηση όμως της θερμοκρασίας στις Περουβιανές Άνδεις, έφεραν στην επιφάνεια αυτή την πανδαισία χρωμάτων, στις αποχρώσεις του κίτρινου, του λιλά και του τιρκουάζ. Τα μεταλλικά στοιχεία του εδάφους είναι η αιτία που δημιουργήθηκαν αυτοί οι ιδιαίτεροι χρωματισμοί, στο βουνό που οι ντόπιοι ονομάζουν seven-colored mountain.

Το Vinicunca βρίσκεται σε υψόμετρο 5.200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και σίγουρα η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη, ακόμη και για τους πιο έμπειρους ορειβάτες και ταξιδιώτες. Οπότε η βοήθεια έμπειρου κι ενημερωμένου οδηγού θα ήταν ό,τι καλύτερο για να φτάσετε ασφαλείς στο συγκεκριμένο σημείο.

Το National Geographic το ενέταξε μέσα στα 100 σημεία του κόσμου που θα έπρεπε κάποιος να δει έστω για μια φορά στη ζωή του. Δεν έχετε λοιπόν παρά να επισκεφτείτε τη μεγαλούπολη Cusco και να διοργανώσετε την επίσκεψή σας στο χρωματιστό βουνό, το οποίο απέχει μόλις δύο ώρες από εκεί.

Σίγουρα δεν περπατάς κάθε μέρα πάνω σε ουράνιο τόξο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.huffingtonpost.gr