Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Αν ανήκεις σ’ εκείνους που θαυμάζουν σε ντοκιμαντέρ και φωτογραφίες την άγρια ομορφιά του Βόρειου Πόλου κι εύχονται να μπορούσαν να τη δουν από κοντά, θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι το 2021. Έρχεται το «Ponant Icebreaker» ένα κρουαζιερόπλοιο που θα μπορεί να δαμάζει τον πάγο!

Το ιδιαίτερο αυτό κρουαζιερόπλοιο,  θα ρίξει τις άγκυρες του στο πιο παγωμένο σημείο του πλανήτη και θα είναι ικανό να κόβει πάγους 2,5 μέτρων και να μπορεί να πλοηγηθεί στα παγωμένα νερά.

Το «Ponant Icebreaker» θα διαθέτει 135 καμπίνες και 2 ελικόπτερα για καταστάσεις ανάγκης.  Πρόκειται για ένα πλοίο φιλικό προς το περιβάλλον, αφού το παγοθραυστικό πρόκειται να παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπου, λόγω της ηλεκτρικής ενέργειας και του υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα καταναλώνει.

Αν δεν μπορείς με τίποτα να περιμένεις μέχρι το 2021, θα μπορείς να πάρεις μια γεύση από τα νέα πλοία της «Explorer» μέσα στο καλοκαίρι του 2018, όπου θα μπορείς να βιώσεις την εμπειρία του να χαλαρώσεις μετά από μια μέρα περιηγήσεων, στα πρώτα υποθαλάσσια σαλόνια του κόσμου, τα «Blue Eyes».

Η πρώτη κρουαζιέρα του σκάφους «Le Laperouse» της Explorer, θα μεταφέρει στην Ισλανδία όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός τέτοιου ταξιδιού.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.travelstyle.gr