Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Ο 18χρονος Benjamin Kickz ήταν αγέννητος ακόμη, όταν τη δεκαετία του ‘ 80, η μόδα στράφηκε στα πάνινα παπούτσια (sneakers), τα οποία λατρεύονται μέχρι και σήμερα.

Στα 13 του όμως ο Μπεν, που στην πραγματικότητα ονομάζεται Καπελούσνικ, συνειδητοποίησε πως το πάθος κάποιων για την απόκτηση των συγκεκριμένων παπουτσιών ήταν πολύ μεγάλο. Υπήρχαν συλλέκτες τους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πλήρωναν μεγάλα ποσά για να φτάσουν στα χέρια τους, παπούτσια που είχαν κυκλοφορήσει δέκα χρόνια πριν κι έδειχναν καινούρια.

Πάνω σ’ αυτό το πάθος πάτησε ο Kickz κι έφτασε να βγάζει σήμερα εκατομμύρια δολάρια από τις μεταπωλήσεις των sneakers. Ο πατέρας του τον αποκάλεσε «τρελό» όταν στα 13 του αγόρασε ένα ζευγάρι Galaxy Foams και το μεταπώλησε για 1000 δολάρια. Ο νεαρός επιχειρηματίας προτίμησε το εμπόριο από το φλερτ, τον κινηματογράφο κι ό,τι άλλο κάνουν οι έφηβοι, διότι σύμφωνα με τα λόγια του, τον ευχαριστούσε πολύ περισσότερο.

Έκανε την τρέλα του κερδοφόρα επιχείρηση κι άρχισε να συναναστρέφεται με διασημότητες όπως οι Dj Khaled, French Montana και πολλοί άλλοι, στους οποίους παρέδιδε κι εξακολουθεί να παραδίδει πάντοτε ο ίδιος τις παραγγελίες τους. Ένας από τους καλύτερους πελάτες του είναι ο Travis Scott διάσημος μουσικός, ο οποίος εμπιστεύεται και συστήνει τον Μπεν με κλειστά μάτια.

For this life I can not change Album on the way

A post shared by Business Is Boomin (@benjaminkickz) on

Ο Μπεν έχει πλέον τη δική του ιστοσελίδα, την sneakerdon.com, καθώς και τη σελίδα του στο Instagram «business is blooming» την οποία χειρίζεται μαζί με άλλους τέσσερις συνεργάτες-υπαλλήλους. Η μεταπώληση προϊόντων ακμάζει με γρήγορους ρυθμούς. Είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται με το συγκεκριμένο τομέα κι ο ίδιος ο Μπεν προμηθεύεται τα εμπορεύματά του από μεταπωλητές, σε όλο τον κόσμο. Αυτός και οι συνεργάτες του δε σταματούν την αναζήτηση κι εργάζονται όλο το 24ωρο. Γι’ αυτό και μπορούν να καλύπτουν τους πελάτες τους και σε νούμερα και σε σχέδια.

Been doin this ?

A post shared by Business Is Boomin (@benjaminkickz) on

Αυτό είναι και το προσόν που κάνει τον Μπεν περιζήτητο στους κύκλους των διασήμων. Ο νεαρός δεν καπνίζει, δεν πίνει και δεν παίρνει ναρκωτικά, έχει πάντοτε διαύγεια και το πελατολόγιό τους μένει ευχαριστημένο και συνεχώς επεκτείνεται γιατί όπως λέει κι ο ίδιος δεν είναι ένας τυχαίος πωλητής.

Grateful @djkhaled

A post shared by Business Is Boomin (@benjaminkickz) on

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.iefimerida.gr