Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε μαζί τους τις χαρές μας κι αποζητάμε τη στήριξη τους στις δύσκολες στιγμές.

Στις μέρες μας, οι αυθεντικές φιλίες ενηλίκων αποτελούν, δυστυχώς, εξαίρεση. Όλοι δίνουμε μεγαλύτερη βάση στη δουλειά και την καριέρα μας πάρα στην επαφή μας με ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.

Παράδειγμα, λοιπόν, για όλους μας πρέπει να αποτελούν 4 ζευγάρια από το Ώστιν του Τέξας όπου αποφάσισαν να παραμερίσουν τις σύγχρονες, τεχνοκρατικές αξίες και να ενδιαφερθούν για τη ψυχική τους ευεξία.

Είναι όλοι τους φίλοι για παραπάνω από 20 χρόνια και θεώρησαν πως μόνο αν δημιουργούσαν τη δική τους μικρή κοινωνία θα μπορούσαν να είναι ευτυχισμένοι. Οι κοινές αξίες τους για την αειφόρα διαβίωση αλλά και για την πραγματική έννοια της κοινότητας, τους παρακίνησε να χτίσουν μικροσκοπικά σπίτια λίγο έξω από την πόλη, δίπλα στον ποταμό Llano.

Θεώρησαν πως είναι καλύτερο το κάθε ζευγάρι να έχει τον ιδιωτικό του χώρο, γι’ αυτό άλλωστε και προτίμησαν από το να χτίσουν ένα τεράστιο σπίτι χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, να οικοδομήσουν τέσσερα μικρότερα.

Ονόμασαν, μάλιστα, την κοινότητα τους «Llano Exit Strategy», γιατί τους επέτρεψε να ξεφύγουν από την πίεση και τους γρήγορους ρυθμούς της αστικοποίησης. Όλοι τους πιστεύουν ότι είναι γόνιμο να μεγαλώνεις δίπλα σε ανθρώπους που σε νοιάζονται και να μοιράζεσαι μαζί τους στιγμές χαράς κι ευτυχίας και το κάνουν πράξη καθημερινά!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.thehomestead.guru