Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Για να διασχίσετε τον ποταμό Huang Pu στην πολυσύχναστη συνοικία Bund της Σαγκάης, υπάρχουν δυο τρόποι. Να επιβιβαστείτε σ’ ένα φθηνό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο  ή να κάνετε μια «ψυχεδελικά περίεργη διαδρομή» χαρακτηρισμός που αναφέρουν τα ταξιδιωτικά blogs, μέσ’ απ’ το Τούνελ Αξιοθέατων του Bund, το Bund Sightseeing Tunnel.

Στην ουσία πρόκειται για ένα τούνελ που βρίσκεται ακριβώς κάτω απ’ τον ποταμό Pu κι οι επισκέπτες διχάζονται στο αν η διαδρομή τους προκαλεί περισσότερο έκπληξη ή τρόμο. Κυριαρχούν μάλλον και τα δυο συναισθήματα αφού σ’ όλη την έκταση του τούνελ συναντούν πολύχρωμες στήλες φωτός, μαριονέτες και μεγάλες οθόνες που εμφανίζονται κι εξαφανίζονται μαγικά.

Η σήραγγα φτιάχτηκε με την ελπίδα να γίνει ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής και το έχει καταφέρει, ελκύοντας μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών παρά το γεγονός πως το εισιτήριο κοστίζει 10 φορές περισσότερο από το μετρό.

Στη διαδρομή σου με το τρένο στο Bund Sightseeing Tunnel  θα έχεις ως μουσική υπόκρουση house ήχους με έμφαση σε στίχους όπως «shinning star» (λαμπερό αστέρι) και «hell» (κόλαση). Ίσως θέλουν να σε προϊδεάσουν για τις σκέψεις που θα κάνεις όταν βρίσκεσαι μέσα σ’ αυτό…