Τα βιβλιοπωλεία είναι συνήθως ήσυχα μέρη, όπου μπορούμε να απομακρυνθούμε από τις οθόνες του κινητού μας και να βυθιστούμε στον κόσμο του βιβλίου. Τι συμβαίνει όμως όταν συνδυάζει κανείς την αγάπη του για τα βιβλία και την ψηφιακή τεχνολογία; Τότε γεννιέται το #bookface!

Πρόκειται για ένα hashtag που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να διασκεδάσουν ενώ διαβάζουν τα αγαπημένο τους βιβλίο. Το μόνο που κάνουν είναι να τραβήξουν μία φωτογραφία του εαυτού τους με ένα βιβλίο το οποίο θα μπορούσε να είναι συνέχεια του σώματός τους. Αρκετά είναι επίσης βιβλιοπωλεία και οι βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο trend για να διαφημίσουν τις συλλογές τους.

Τα πορτραίτα της Librairie Mollat

Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια των υπαλλήλων του γαλλικού βιβλιοπωλείου, Librairie Mollat. Πρόκειται για το πρώτο ανεξάρτητο γαλλικό βιβλιοπωλείο, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1896, στο Μπορντό της Γαλλίας. Η Librairie Mollat φημίζεται για τα bookface πορτραίτα της σε αναρτήσεις στο Instagram. Σκοπός της επιχείρησης είναι να διασκεδάσει το αναγνωστικό κοινό της, αλλά και να προωθήσει τις συλλογές της. Εργαζόμενοι και πελάτες αντιπαραθέτουν τόσο τα πρόσωπά τους όσο και άλλα μέρη του σώματος τους με εξώφυλλα βιβλίων, δημιουργώντας εικόνες που ξεγελούν τον θεατή.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, με τα εξώφυλλα των βιβλίων να ταιριάζουν απόλυτα με τα άτομα που τα κρατούν. Χάρη στη δημιουργικότητά του, το #bookfacemollat χάρισε στο βιβλιοπωλείο χιλιάδες ακολούθους και μία παγκόσμια φήμη.  Πολλοί, μάλιστα, είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται το βιβλιοπωλείο για να βγάλουν μία παρόμοια φωτογραφία.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο πετυχημένα bookface πορτραίτα του βιβλιοπωλείου!

*Διαβάσαμε την είδηση στο monopoli.gr

*Φωτογραφίες: Librairie Mollat