Ο Εβρίτης αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, Βαγγέλης Μπαταρλής έχει συνδυάσει το όνομα του με την υπερπροσπάθεια και την αυτοθυσία.

Ο Βαγγέλης τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα και πολλές φορές μας έχει κάνει περήφανους με τις πράξεις του, όπως για παράδειγμα τον περασμένο Μάϊο όταν έπεσε από ύψος 10 μέτρων στην προσπάθεια σύλληψης διαρρηκτών ή έναν χρόνο νωρίτερα όταν ήταν πρωταγωνιστής σε διάσωση γυναίκας που είχε πέσει στη θάλασσα στην περιοχή του Αλίμου.

Σήμερα για μια ακόμη φορά ο νεαρός αστυνομικός συγκινεί με τις πράξεις του και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το δώρο που έκανε σε ένα ανήλικο κορίτσι το οποίο αυτό και τα δύο του αδέρφια ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με όσα γράφει σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πριν από ένα μήνα ο Βαγγέλης μαζί με συναδέλφους του είχαν μεταβεί σε μια οικία στην Αθήνα μετά από κλήση που δέχθηκε η Άμεση Δράση από τρία ανήλικα παιδιά.

Εκεί, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά αλλά και η σύζυγος ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Εκείνο το βράδυ το 13χρονο κoρίτσι της οικογένειας του μίλησε για όλα όσα βιώνει μέσα στο σπίτι του. Όλα όσα άκουσε ο νεαρός αστυνομικός τον έκαναν να δωρίσει ένα κινητό στο νεαρό κoρίτσι ώστε να μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να καλεί την αστυνομία όταν θα ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο καθώς όπως ανέφερε ο πατέρας της έκρυβε το τηλέφωνο όποτε ξεκινούσαν οι καβγάδες.

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του Βαγγέλη Μπαταρλή και χθες δέχθηκε μήνυμα από την 13χρονη ότι ξεκίνησε “ένας μεγάλος καβγάς”.

Με αυτόν τον τρόπο οι άνδρες της Άμεσης Δράσης έφτασαν άμεσα στο σημείο και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Διαβάστε όλα όσα αναφέρει ο Αλεξανδρουπολίτης αστυνομικός:

«Περίπου πριν ένα μήνα είχαμε μεταβεί μετά από σήμα του κέντρου σε οικία μετά από κλήση που είχανε κάνει τα 3 ανήλικα παιδιά του ζευγαριού στο 100! Σαν πλήρωμα της άμεσης δράσης μεταβαίνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ο εν λόγω πατέρας εξύβριζέ τα τρία ανήλικα παιδιά καθώς και τη γυναίκα του!

Όπως ενημερωθήκαμε προ αφίξεως μας είχε χτυπήσει την 13χρονη κόρη του στο κεφάλι με ένα τούβλο(κατά λάθος όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε) ..Ο συγκεκριμένος κύριος συνελήφθη κατευθείαν όπου τον μεταφέραμε στο αρμόδιο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας όπου έχει ιδρυθεί τους τελευταίους μήνες από την ΕΛ.ΑΣ κ πέρασε εκεί το βράδυ του μέχρι να πάει την επόμενη μέρα στην εισαγγελία.

Το κoριτσάκι μου είχε εκμυστηρευθεί διάφορα πράγματα κατά την ώρα διάρκεια του αυτοφώρου τα οποία πιθανώς να ντρεπόταν να το πει αλλού και πραγματικά χαίρομαι γι’ αυτό!

Μου είχε πει πως αυτός ο καυγάς δεν ήταν ο πρώτος αλλά τις προηγούμενες φορές ο πατέρας έκρυβε το τηλέφωνο έτσι ώστε να μην μπορέσει να καλέσει κανένας την αστυνομία! Βέβαια μου εκμυστηρεύτηκε ακόμα πως ήταν πολλές φορές εκείνες που σκέφτηκε να το σκάσει από το σπίτι!

Στην σκέψη όλων αυτών αποφάσισα να κάνω ένα μικρό δώρο στην μικρή ένα κινητό έτσι ώστε να μπορέσει να με καλέσει οποιαδήποτε στιγμή που θα ξανά γινόταν το οτιδήποτε καθώς ήμουν σίγουρος πως κάτι κακό θα ξανά συμβεί από την πείρα μου σε αντίστοιχα περιστατικά. Δυστυχώς χθες επαληθεύτηκα και όπως θα δείτε και στη φωτογραφία δέχτηκα το ανάλογο μήνυμα!

Η πρώτη μου αντίδραση είναι να της απαντήσω μην τα σκέφτεσαι αυτά σκέψου το καλό σου, το καλό των παιδιών σου και σήκω φύγε αλλά εάν θέλω να είμαι λίγο ρεαλιστής και μπω λίγο στη θέση της γυναίκας εάν δεν υπάρχει κάποια βοήθεια για αυτές τις γυναίκες κι αυτά τα παιδιά από το κράτος οικονομική πάντα και όχι μόνο πως ακριβώς θέλουμε να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ζήσουν μια ζωή καθώς πρέπει ;;;;;

Έτυχε πρώτα να κάνω αυτή την δημοσίευση στο προσωπικό μου προφίλ στο ίνσταγκραμ 1-2 άτομα προσπάθησαν να μου την «πούνε» (συνάδελφοι δυστυχώς )

Ό,τι το κάνω για προσωπική προβολή αν και από τους περισσότερους δέχτηκα εκατοντάδες θετικά μηνύματα που πραγματικά με χαροποιεί ιδιαίτερα !! απλά θα ήθελα να τονίσω πως δημοσιεύω αυτό το περιστατικό για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι κάποιες υπηρεσίες και σωθεί αυτή οικογένεια όπως και νομίζω πως κάτι έχω πετύχει καθώς από σήμερα το πρωί έχω δεχτεί τηλέφωνα από σημαντικές αρμόδιες υπηρεσίες!

Οπότε καλό θα ήταν έστω και μία γυναίκα που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα εάν δει αυτήν την δημοσίευση να ξέρει πως δεν είναι μόνη της και μπορεί να καλέσει το 100 στην αρμόδια υπηρεσία ή ακόμα να στείλει και σε μένα προσωπικό μήνυμα κ θα κάνω υπόσχομαι ότι καλύτερο μπορώ!».

*Πηγή είδησης