Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ο Ted McDermott που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένας απ’ τους χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν απ’ τη νόσο του Αλτσχάιμερ κι αυτό τον δυσκολεύει καθημερινά να θυμάται τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το μεγάλο πάθος του Ted ήταν και παραμένει η μουσική. Μάλιστα σε νεαρή ηλικία τραγουδούσε σε bar και club περιοδεύοντας τη χώρα.

Ο γιος του, Mac, στην προσπάθειά του να καλυτερέψει τη ζωή του πατέρα του, παρατήρησε πως παρ’ όλη τη σοβαρή απώλεια μνήμης του, ο Ted συνέχιζε να θυμάται και να τραγουδά τους στίχους των αγαπημένων του τραγουδιών, ενώ επίσης φαινόταν πως τον βοηθούσε να θυμάται συγγενείς και φίλους.

Αυτό έδωσε στον Mac μια καταπληκτική ιδέα. Άρχισε να τραγουδά μαζί του ηχογραφώντας τα ντουέτα τους σε δίσκους, χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο του πατέρα του «The Songaminute Man» που του δόθηκε λόγω της μεγάλης του γνώσης στα τραγούδια.

Ταυτόχρονα μέσω της πώλησης άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα προσφέροντάς τα για την έρευνα της θεραπείας του Αλτσχάιμερ. Μ’ αυτόν τον γλυκό τρόπο ο Mac κατάφερε να βοηθήσει τον πατέρα του, αλλά κι οι δυο μαζί ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο που περιμένει τη θεραπεία αυτής της ανίατης ασθένειας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.ba-bamail.com