Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Στην καρδιά των Ιμαλαΐων, το εθνικό πάρκο της Ινδίας «Valley of Flowers», εκθέτει σ’ εκείνους που καταφέρνουν να φτάσουν στην τοποθεσία την πολύτιμη συλλογή των ενδημικών λουλουδιών του.

Η κοιλάδα των λουλουδιών εκτείνεται σε μια επιφάνεια 87 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε υψόμετρο 3.500 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας κι ανήκει στις προστατευόμενες τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 2004.

Παλιότερα το σημείο δεν ήταν γνωστό λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας. Το 1931 όμως, μια ομάδα Βρετανών ορειβατών χάνοντας το δρόμο τους, βρέθηκαν εκεί τυχαία. Μαγνητισμένοι από την εικόνα του πολύχρωμου φυσικού τοπίου έδωσαν στην περιοχή το όνομα που φέρει μέχρι και σήμερα.

Στα λιβάδια της κοιλάδας δεν υπάρχουν μόνο τα πολυποίκιλα άνθη που κοσμούν θριαμβευτικά τα υψίπεδα της οροσειράς, αλλά είναι και καταφύγιο σπάνιων και απειλούμενων ζώων όπως η Ασιατική μαύρη αρκούδα και η λεοπάρδαλη των χιονιών.

Αν είσαι λάτρης της φύσης η «Κοιλάδα των Λουλουδιών» θα σου χαρίσει μια μοναδική εμπειρία, αρκεί να τη συμπεριλάβεις στη λίστα με τις επόμενες εξορμήσεις σου!