Το Facebook κυκλοφόρησε μια νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη με πλάνα μαθήματος σχεδιασμένα να διδάξουν τα παιδιά πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα στο διαδίκτυο.

Τα 18 μαθήματα, στοχεύουν παιδιά κι εφήβους στις ηλικίες 11 έως 18 ετών, και καλύπτουν θέματα όπως η προστασία υλικού, τι είναι κατάλληλο ή όχι ώστε να διαμοιραστεί online, ο σεβασμός προς του άλλους, η καλύτερη επιλογή δυνατών κωδικών, οι κίνδυνοι χρήσης δημόσιου Wi-Fi, οι απειλές όπως phising και spam, πώς να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για την ευαισθητοποίηση κόσμου προς έναν σκοπό κι άλλα.

Τα μαθήματα διατίθενται δωρεάν κι έχουν σχεδιαστεί από την ομάδα «Youth & Media» του Berkman Klein Center για θέματα ίντερνετ και κοινωνίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Το κάθε μάθημα υποδεικνύει πόσο χρόνο κρατάει και προσφέρει συμβουλές για τους δασκάλους.

“Ξέρουμε οι δάσκαλοι έχουν ήδη να διαχειριστούν γεμάτες τάξεις και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα”, γράφτηκε σε ανάρτηση του Facebook. “Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να ενσωματωθούν όσο πιο εύκολα γίνεται σε επίσημα και ανεπίσημα μαθησιακά περιβάλλοντα. Αυτά τα μαθήματα λειτουργούν μόνα τους ή και όλα μαζί, σε μετασχολικά προγράμματα ή στο σπίτι και μπορούν να τροποποιηθούν σύμφωνα με τις εμπειρίες και ιδέες των εκπαιδευτικών”.

 *Διαβάσαμε την είδηση στο www.pcmag.gr