Περιζήτητο έγινε αναπάντεχα ένα βιβλίο γραμμένο στο χέρι από ένα 8χρονο αγόρι, που το τοποθέτησε κρυφά στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης Μπόισι του Άινταχο και τώρα περισσότερα από 50 μέλη της βιβλιοθήκης βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να το δανειστούν.

Ο 8χρονος Dillon Helbig έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο του μέσα σε τέσσερις μέρες, χρησιμοποιώντας ένα τετράδιο και βάζοντας τον εαυτό του στον ρόλο του πρωταγωνιστή, ο οποίος μεταφέρεται μαγικά στο έτος 1621 όταν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του εκρήγνυται την ώρα που το στολίζει. Στη συνέχεια, στη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη βιβλιοθήκη με τη γιαγιά του, το τοποθέτησε κρυφά σε ένα ράφι. Όταν το έργο του ανακαλύφθηκε, οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης αποφάσισαν να το εντάξουν στη συλλογή τους.

«Υπήρχαν πολλοί βιβλιοθηκάριοι από τους οποίους έπρεπε να ξεγλιστρήσω, οπότε ξέρετε τι έκανα; Σκέπασα το μπροστινό του μέρος και κάλυψα το πίσω με το σώμα μου, και το τοποθέτησα κρυφά», εξήγησε ο 8χρονος μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Και οι… περιπέτειες του Dillon Helbig δε σταματούν εδώ, καθώς προανήγγειλε ότι σχεδιάζει να γράψει και τη συνέχεια του βιβλίου, που μάλιστα κατά τον ίδιο θα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ο τίτλος του; Η ντουλάπα που έτρωγε μπουφάν

*Πηγή είδησης