Γράφει η Έφη Φωτεινού

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς είναι η Βουδαπέστη. Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας που χαρακτηρίζεται ως «το Παρίσι της Ανατολής» προσφέρει άπειρες επιλογές σε αξιοθέατα, μουσεία, πλατείες, συντριβάνια, ποτάμια, κάστρα.

Όσοι έχουν σκοπό να ταξιδέψουν εκεί και θεωρούν τον εαυτό τους ταξιδιώτη κι όχι τουρίστα, άρα θα ήθελαν να γνωρίσουν και περιοχές λιγότερο γνωστές και τουριστικές, μπορούν να επισκεφτούν το χωριό Bokod, ογδόντα χιλιόμετρα δυτικότερα.

Το Bokod είναι γνωστό ως το πλωτό χωριό, επειδή όλα τα σπίτια είναι χτισμένα πάνω σε ξύλινους πασσάλους και βρίσκονται κατά μήκος της ακτής της λίμνης, η οποία δεν παγώνει ποτέ λόγω του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας που βρίσκεται εκεί.

Τα σπιτάκια συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και με την στεριά, με ξύλινους δρόμους και χρησιμοποιούνται σαν εξοχικές κατοικίες για τους ντόπιους τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και σαν καταλύματα ψαράδων.

Δεν είναι τουριστικό αξιοθέατο με την κλασσική έννοια της λέξης, δε θα το βρούμε ποτέ στα “must” των τουριστικών οδηγών, όμως για τους φυσιολάτρες και τους φωτογράφους τοπίων, είναι ένας γοητευτικός προορισμός.

Τα ψαράδικα σπιτάκια που μοιάζουν σαν να κολυμπάνε στη λίμνη, το ομιχλώδες τοπίο, η γαλήνη και η ηρεμία, τα φωτάκια τη νύχτα, δίνουν μια ονειρική εικόνα, που θα αγαπήσει το μάτι κι ο φωτογραφικός φακός.

Αν κάποιος λοιπόν προγραμματίσει ταξίδι στη Βουδαπέστη και θελήσει να εξερευνήσει και την ευρύτερη περιοχή, αξίζει να επισκεφθεί και το χωριό Bokod. Άλλωστε, πότε ξανά θα έχει την ευκαιρία να δει και να φωτογραφήσει ένα χωριό που επιπλέει;

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.adapokrites.gr

*Η Έφη Φωτεινού είναι blogger και μπορείς να τη διαβάζεις και στο www.nouazetamefountouki.gr