Τις πύλες του αναμένεται να ανοίξει το 2027 το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο. Ο διαστημικός σταθμός Voyager Class, όπως είναι το όνομά του, θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 άτομα και εκτός από τα δωμάτια του ξενοδοχείου θα διαθέτει μπαρ, κινηματογράφο, εστιατόρια και σπα. Η Orbital Assembly Corporation (OAC), η κατασκευάστρια εταιρεία, δήλωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2025 με σκοπό να τεθεί σε λειτουργία έως το 2027.

Σύμφωνα με την OAC, το Voyager Class είναι «ένας περιστρεφόμενος διαστημικός σταθμός που έχει σχεδιαστεί για να παράγει διάφορα επίπεδα τεχνητής βαρύτητας αυξάνοντας ή μειώνοντας τον ρυθμό περιστροφής».

«Ο σταθμός θα σχεδιαστεί από την αρχή για να φιλοξενήσει τόσο εθνικούς διαστημικούς οργανισμούς που διεξάγουν έρευνα χαμηλής βαρύτητας όσο και διαστημικούς τουρίστες που θέλουν να ζήσουν τη ζωή σε έναν μεγάλο διαστημικό σταθμό με την άνεση χαμηλής βαρύτητας και την αίσθηση ενός ωραίου ξενοδοχείου» όπως εξηγεί.

Θα υπάρχει ένας εσωτερικός και εξωτερικός δακτύλιος. Ο εσωτερικός θα είναι συνδετικό στοιχείο ενώ ο εξωτερικός θα είναι «η ραχοκοκαλιά του σταθμού και θα παρέχει στήριξη για κατοικήσιμες μονάδες, ηλιακούς συλλέκτες, καλοριφέρ και ένα σύστημα σιδηροδρομικής μεταφοράς». Πρόκειται για τον χώρο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Στη συνέχεια, θα τοποθετηθούν άκατοι κάτω από τον εξωτερικό δακτύλιο, καθεμία από τις οποίες θα έχει διαφορετικούς σκοπούς. Ορισμένες μπορεί να πωληθούν στη NASA για ερευνητικούς σκοπούς, ενώ άλλες θα χρησιμοποιηθούν για διαμονή, εστιατόρια και μπαρ.

*Διαβάσαμε την είδηση στο newside.gr