Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Κάθε φορά που λες πόσο πολύ θα ήθελες να βρεθεί κάποιος για να αλλάξει τον κόσμο, μην ρίχνεις το βλέμμα μακριά. Αυτός ο κάποιος μπορείς να είσαι εσύ. Η αλλαγή κι η βελτίωση συνθηκών διαβίωσης σε τούτο τον πλανήτη, εξαρτώνται από την πρωτοβουλία μας και τις μικρές καθημερινές πράξεις μας. Γίνε εσύ η αλλαγή που εύχεσαι κι ελπίζεις. Γίνε ένας από την παρέα του we4all και μαζί με τον Αντώνη, τον Γιάννη και τη Βάσια δώσε στον κόσμο μια καλύτερη εκδοχή του.

Όταν το Μάρτιο του 2018, ο Αντώνης Μπογδάνος κι ο Γιάννης Ηλιόπουλος, αποφάσισαν να ιδρύσουν την we4all, έθεσαν μόνο έναν στόχο, να ευαισθητοποιήσουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν ώστε να φτιαχτούν μικρές ή και μεγάλες οάσεις πρασίνου στην Αττική και κατ’ επέκταση σε όλη την Ελλάδα. Στην παρέα τους προστέθηκε και η Βάσια Καλλιμάχου, η οποία συντονίζει όσο καλύτερα γίνεται όλη αυτή την προσπάθεια.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2018, χτύπησαν συναγερμό στην παρέα του we4all κι έκτοτε, σε συνεργασία με πολλούς δήμους και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να ξεπεραστούν πολλά γραφειοκρατικά θέματα, οργάνωσαν δράσεις δεντροφύτευσης κι αναδάσωσης, όπου αυτό ήταν εφικτό. Η δράση τους μετράει ήδη ένα χρόνο κι έχουν φυτέψει περί τα 1100 δέντρα, ενώ σκοπεύουν μέχρι το 2020 αυτός ο αριθμός να φτάσει το 1.000.000, όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες δε, μαζί με άλλους εθελοντές οργανώνουν καθαρισμό των παραλιών-ακτών της Αττικής, ενώ η επόμενη προγραμματισμένη δράση της  we4all είναι μια δεντροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς. Ωστόσο, έχουν ήδη μεριμνήσει ώστε με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές να συνεχιστούν οι αναδασώσεις.

Το έργο τους δεν είναι εύκολο και πολλές φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλά τεχνικά θέματα κι όχι μόνο. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει χρηματοδότηση κι ούτε έχουν τα ανάλογα κονδύλια για να αγοραστούν τα δέντρα που χρησιμοποιούνται στις δράσεις τους, οπότε αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον οίκο Zoulovits ώστε να φτιαχτεί ένα βραχιόλι, το οποίο θα διατίθεται από την σελίδα του we4all στο Facebook, έναντι του ποσού των 18 ευρώ, όσο έχει υπολογιστεί  ότι είναι το κόστος αγοράς και φύτευσης ενός νέου δενδρυλλίου. Έτσι, αποκτώντας εσύ κάτι που θα κοσμεί το χέρι σου, αποκτάει κι ο κόσμος ένα ακόμη στολίδι ανάσας. Με την αγορά σου, επίσης, αν το επιθυμείς γίνεσαι μέλος της παρέας του we4all κι ενημερώνεσαι για το πρόγραμμα δράσεών της.

Όπως μας ανέφερε η κυρία Καλλιμάχου «η WE4ALL συνεργάζεται και με άλλες ομάδες παρόμοιας δράσης ανά τον κόσμο, όπως αυτή στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, όπου κατάφερε να καθαρίσει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της περιοχής, ενώ ευελπιστούν ότι στο μέλλον η δράση της θα επεκταθεί πέρα από το νομό Αττικής. Άλλωστε η we4all είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόσκληση δήμου προκειμένου, να αναδασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, όποτε αυτό καταστεί εφικτό, αλλά και να γεννηθούν νέες πηγές οξυγόνου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο».

Όλες οι δράσεις της we4all γίνονται υπό την καθοδήγηση έμπειρων ανθρώπων με τεχνογνωσία, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά στον αγώνα που δίνει αυτή η ομάδα για έναν καλύτερο κι ομορφότερο κόσμο.

Αν επιθυμείς κι εσύ να συμβάλεις με κάποιο τρόπο στη δράση της WE4ALL, μπες στη σελίδα και γίνε μέλος μιας υπέροχης παρέας που απλώς μια μέρα αποφάσισε πως η ελπίδα αυτού του κόσμου δεν είναι μπαλάκι για να το πετάς από τον  έναν στον άλλον αλλά είναι η μικρή πρωτοβουλία που μπορείς να πάρεις κάνοντας μόνο ένα κλικ στον υπολογιστή σου κι αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο σου.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site : www.we4all.gr