Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Το «Cretaquarium» είναι ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης και βρίσκεται στην πανέμορφη Κρήτη. Ο Θαλασσόκοσμος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα ενυδρεία του εξωτερικού, καθώς διαθέτει 60 διαφορετικές δεξαμενές και φιλοξενεί 2.500 είδη θαλάσσιας ζωής.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ψάρια και θηλαστικά που κατοικούν στον άγνωστο κόσμο του νερού, προερχόμενα απ’ το θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου και από τροπικά οικοσυστήματα.

Ανάμεσα στα είδη που θα συναντήσετε κατά την περιπλάνησή σας στους χώρους του Θαλασσόκοσμου είναι η βατοτρυγόνα, ο ταυροκαρχαρίας, το ψάρι κλόουν και τα κόμπια.

Οι ιδρυτές της εντυπωσιακής αυτής κατασκευής, έχουν φροντίσει να εμπλουτίσουν το ενυδρείο με διάφορες διαδραστικές εφαρμογές, ώστε οι επισκέπτες να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για έναν κόσμο που δύσκολα μπορούν να εξερευνήσουν, καθώς και διάφορα διασκεδαστικά events.

Εξίσου σημαντικό είναι και το κομμάτι των ερευνών που διεξάγονται εκεί από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, που παρακολουθεί τον κύκλο ζωής και τη συμπεριφορά των ειδών που φιλοξενούνται προσφέροντας πληροφορίες στον επιστημονικό κόσμο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.greekguide.com