Η δημόσια βιβλιοθήκη του Φρέντρικτον στον Καναδά θα ενθαρρύνει φέτος τους θαμώνες της, αντί να διαβάσουν ένα βιβλίο, να διαβάσουν… ανθρώπους.

Στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας του τοπικού δήμου με τη βιβλιοθήκη, 20 ή περισσότεροι άνθρωποι θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο, για λίγες ώρες, «ζωντανά βιβλία» που θα διηγούνται τις ζωές και τις εμπειρίες τους ως μετανάστες, με στόχο να αποδομήσουν τα στερεότυπα γύρω από τους μετανάστες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα εξώφυλλο βιβλίου και ένα βιογραφικό, ώστε οι θαμώνες να μπορούν να αποφασίσουν ποιο «ζωντανό βιβλίο» θέλουν να «διαβάσουν» για 20 λεπτά.

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη χώρα προέλευσής τους» εξήγησε ο Γιουσούφ Μοχάμεντ από την Πολυπολιτισμική Ένωση του Φρέντρικτον στο CBC News.

«Δεν χρειάζεται να έχεις μια ιστορία χολιγουντιανού τύπου να διηγηθείς. Δηλαδή, αν έχεις μια καθηλωτική ιστορία, αυτό είναι εξαιρετικό, αλλά κυρίως αυτό που θέλουμε είναι μια άλλη προοπτική» ανέφερε από την πλευρά του ο Σεμπάστιαν Σαλάζαρ από τη δημοτική αρχή του Φρέντρικτον.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr