Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Η αγάπη της για τον ουρανό και η απίστευτη λαχτάρα της να μοιράζεται κάθε συναίσθημά της με τα σύννεφα, ήταν το κίνητρο για την αρχή της καριέρας της, ως αεροσυνοδός πριν από περίπου 60χρόνια.

Αν και σε λίγες μέρες η Μπετ Νας θα κλείσει τα 82, εξακολουθεί να εργάζεται ως αεροσυνοδός στις αμερικανικές αερογραμμές στο δρομολόγιο Ουάσιγκτον-Βοστώνη. Πάντοτε σικάτη μέσα στο σκουρόχρωμο κουστούμι της, μ’ ένα πολύχρωμο μαντήλι προσεχτικά δεμένο στο λαιμό της, είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της και κυρίως το πλατύ της χαμόγελο στους επιβάτες της πτήσης της, πολλούς από τους οποίους γνωρίζει πλέον, λόγω της συχνότητας του συγκεκριμένου ταξιδίου.

Η Νας είναι πλέον γνωστή στην Αμερική και δεν είναι λίγοι, αυτοί που φωτογραφίζονται μαζί της κι επιθυμούν να την αγκαλιάσουν. Κάτι που την ίδια τη χαροποιεί ιδιαιτέρως και της δίνει δύναμη να συνεχίσει όπως λέει.

Υποστηρίζει βέβαια πως σκοπεύει να κρεμάσει μια για πάντα τη στολή της πριν κλείσει τα 90 και να ζήσει στην Βιρτζίνια μαζί με τον μοναχογιό της. Η δυσκολία που πιθανόν να συναντήσει είναι να καταφέρει να κοιμηθεί μετά τις 2.10 τα ξημερώματα, μιας και τα δύο ξυπνητήρια της αλλά και το βιολογικό της ρολόι είναι ρυθμισμένα να την ξυπνούν εκείνη την ώρα. 

Πάντως όταν αποσυρθεί σίγουρα οι συνάδελφοί της θα της ετοιμάσουν κάτι πολύ εντυπωσιακό, αν κρίνουμε από την τιμή που της έκαναν για την 50ή επέτειό της ως αεροσυνοδός. Το αεροπλάνο της έτυχε υποδοχής στην άσφαλτο με ψεκασμό νερού από πυροσβεστικά οχήματα, κάτι που πραγματοποιείται μόνο σε βετεράνους πιλότους ή για το βάπτισμα ενός νέου αεροπλάνου.

Τελικά η ηλικία δεν δείχνει το γήρας, ή μάλλον το γήρας δεν είναι αυτό που ορίζει την ανθρώπινη διάθεση και η Νας αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο  www.dailymail.co.uk