Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η ιστορία της Ιταλίδας γιαγιάς Norma Irma από την Noventa Vicentina της Ιταλίας.

Η 93χρονη πήρε τη βαλίτσα της κι αγκαζέ με την κόρη της πέταξαν για την Κένυα. Τελικός προορισμός τους ένα χωριό όπου στεγάζεται το ορφανοτροφείο που ίδρυσε εδώ και χρόνια ένας Ιταλός Ιεραπόστολος.

Η Norma είχε επαφές με τους ανθρώπους του ορφανοτροφείου και τους βοηθούσε οικονομικά. Αυτό όμως δεν της ήταν αρκετό. Ήθελε να δει από κοντά τα παιδιά και να προσφέρει όσο αυτό ήταν δυνατόν εθελοντική «εργασία». Αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι παρά την προχωρημένη ηλικία της.

Φωτογραφίες από το ταξίδι έφτασαν στα χέρια της εγγονής της Elisa Coltro, των οποίων αποστολέας ήταν η μητέρα της. Η Elisa πήρε την πρωτοβουλία κι ανάρτησε στο προφίλ της στο Facebook την ιστορία της γιαγιάς της γιατί όπως είπε μόνο πηγή έμπνευσης μπορεί ν’ αποτελέσει αυτό που έκανε.

Πήγε στην Κένυα όχι να κάνει διακοπές σε κάποιο θέρετρο και να ξεκουραστεί, αλλά γιατί ήθελε να προσφέρει την αγάπη της και την αγκαλιά της σε παιδιά που έχουν ανάγκη και μένουν στο συγκεκριμένο ορφανοτροφείο. Θα μείνουν στο χωριό για τρεις εβδομάδες. Αν κι όπως δήλωσε η εγγονή της στην ιταλική εφημερίδα La Republica, δεν είναι πολύ σίγουρη για την επιστροφή της Norma. Η μεγάλη της καρδιά κι η ενέργεια που τη διακατέχει, μπορεί και να την κρατήσουν στο ορφανοτροφείο για περισσότερο χρόνο.

Αν μια γιαγιά 93 ετών δεν βάζει τροχοπέδη την ηλικία της για να προσφέρει και να δείξει την ανθρωπιά της, θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο καλύτερα ποια δικαιολογία θα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά για την απραξία μας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com