Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Υπάρχουν πολύ λίγες εταιρίες στον κόσμο που δωρίζουν το 100% των κερδών τους κι η «OneSqin» είναι μια απ’ αυτές.

Η νεοσύστατη εταιρία με έδρα την Αγγλία, παράγει προϊόντα ομορφιάς κάνοντας τις γυναίκες να αισθάνονται ωραία με τον εαυτό τους, ενώ στον αντίποδα προσφέρει τα κέρδη της σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που ασχολούνται με τα κορίτσια που βρίσκονται αποκομμένα από την εκπαίδευση, ν’ αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή.

Ο Neil Richmond κι η Sinisa Jovic ίδρυσαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση όταν αντιλήφθηκαν την τεράστια δύναμη που έχουν οι καταναλωτές και τον αντίκτυπο που έχει η επιλογή της διοχέτευσης των χρημάτων. Στη δική τους περίπτωση η απόφαση της απόδοσης των κερδών σε καλό σκοπό, επιφέρει μοιραία τη θετική επιρροή στον παγκόσμιο ιστό.

«Ως καταναλωτές κρατάμε στα χέρια μας μια πολύ μεγάλη συλλογική δύναμη. Αναρωτηθήκαμε λοιπόν, αν αυτή τη δύναμη θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε για την καταπολέμηση της ανισότητας και την επαναφορά των ισορροπιών κι αν τελικά οι γυναίκες θα μπορούσαν να βοηθήσουν άλλες γυναίκες, απλά και μόνο αγοράζοντας προϊόντα που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούν καθημερινά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Neil Richmond.

Για εκατομμύρια κορίτσια στον κόσμο δυστυχώς η αξιοπρεπής ζωή κι η μόρφωση είναι μόνο ένα όνειρο, όμως πρωτοβουλίες όπως αυτή της OneSqin, φέρνουν αυτά τα κορίτσια πιο κοντά σ’ αυτό που θα έπρεπε να είναι δεδομένο σ’ όλους τους λαούς ανά τον κόσμο.