Καθώς η κλιματική κρίση εντείνεται, το τεχνητό «δέρμα» από φυτά και άλλα βιοδιασπώμενα υλικά αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές και επίδοξους «εφευρέτες» που προτείνουν πιο βιώσιμες λύσεις.

Mετά το «δέρμα» από μανιτάρια της Mylo και την εναλλακτική της Pangaia από σταφύλια, το Leap προσφέρει μία ακόμα επιλογή φυτικής δερματίνης από υπολείμματα μήλων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyond Leather (@beyond.leather)

Το Leap (στα αγγλικά «άλμα) πήρε άλλωστε το όνομά του από την φράση “LEftover APples” – «αποφάγια μήλων» κοινώς. Το υλικό αναπτύχθηκε από την εταιρεία Beyond Leather Materials, με έδρα την Κοπεγχάγη, με βάση τα υπολείμματα από την παραγωγή χυμού μήλων και μηλίτη.

Για τη δημιουργία τριών στρωμάτων απαιτεί 99% λιγότερο νερό και κατά τη διαδικασία εκλύεται 85% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, συγκριτικά με την αντίστοιχη επεξεργασία ζωικού δέρματος.

Το Leap αποτελείται από 80% βιοδιασπώμενα υλικά και είναι σχεδιασμένο ώστε αυτά να αποσυντίθενται στο τέλος του κύκλου χρήσης.

«Σχεδόν το 25% των μήλων πετιέται μετά την πρέσα για την παραγωγή χυμού ή μηλίτη», εξηγεί η συνιδρύτρια της εταιρείας, Hannah Michaud, μιλώντας στο Dezeen. «Πηγή μας για τα υπολείμματα μήλων είναι μια μικρή εταιρεία παραγωγής χυμών από την Δανία, που επεξεργάζεται μήλα ντόπιων καλλιεργητών, αφήνοντας 500 με 600 τόνους λυμάτων ετησίως».

Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι, σε κάθε περίπτωση, τα βασικά συστατικά να προέρχονται από τα σκουπίδια. Ως το 2024, ο στόχος είναι να έχει γίνει το προϊόν 100% βιοδιασπώμενο. Τα πακέτα με δείγματα – κόστους 39 δολαρίων και 150 δολαρίων αντίστοιχα – έχουν ήδη εξαντληθεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyond Leather (@beyond.leather)

*Πηγή είδησης