Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Αγγλικά, ελληνικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά, ολλανδικά, αφρικανικά, γαλλικά, εβραϊκά, ιταλικά, καταλανικά… Να συνεχίσουμε; Γιατί έχει κι άλλα!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 15 ξένες γλώσσες και μάλιστα άπταιστα μιλά ο Άλεξ Ρόουλινγκς, κάτοικος του Λονδίνου. Ίσως το όνομά του κάτι να σας θυμίζει, αφού στα 20 του πρωταγωνίστησε ως είδηση κατακτώντας τον τίτλο του πιο πολύγλωσσου φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη του να συνδεθεί με τους ανθρώπους, όπως δηλώνει κι όχι με σκοπό τη γνώση ή για επαγγελματικούς σκοπούς. Με την καταγωγή της μητέρας του να έχει ρίζες ελληνικές οι πρώτες δύο γλώσσες που έμαθε ήταν τα ελληνικά κι έπειτα τα αγγλικά.

Στη συνέχεια, αποφάσισε πως θέλει να επισκεφθεί όσες περισσότερες χώρες μπορεί και δε θα ταξίδευε ποτέ σε μία χώρα που δε θα γνώριζε τη γλώσσα της και θα αδυνατούσε να επικοινωνήσει με τους κατοίκους της. Κάπως έτσι, λοιπόν, ακολούθησε και η εκμάθηση των υπόλοιπων ξένων γλωσσών.

Στα μελλοντικά του σχέδια πρωταγωνιστούν μαθήματα νέων γλωσσών και μεγάλη όρεξη γι’ ακόμη περισσότερες εξερευνήσεις και ταξίδια. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον Άλεξ Ρόουλινγκς ως καλεσμένο της εκπομπής του Alpha TV «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και θα εντυπωσιαστείτε από το υψηλό επίπεδο της γλωσσομάθειάς του.