Μία 90χρονη από την Ιαπωνία μόλις μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη gaming ΥοuTuber στον κόσμο. Η Χαμάκο Μόρι άρχισε να παίζει video game πριν από 39 χρόνια όταν, όπως λέει η ίδια, είδε πόσο διασκέδαζαν οι έφηβοι που έπαιζαν γύρω της. «Έμοιαζε τόσο διασκεδαστικό και σκέφτηκα ότι δεν ήταν δίκαιο να παίζουν μόνο τα παιδιά.

Σκέφτηκα ότι η ζωή μου θα ήταν πιο διασκεδαστική αν ήξερα να παίζω, οπότε ξεκίνησα, στην αρχή όταν δεν με έβλεπε κανείς». Με το πέρασμα των χρόνων η Μόρι έγινε όλο και καλύτερη στο gaming μέχρι που το 2015 έφτιαξε το δικό της κανάλι στο YouTube το οποίο μετράει περισσότερους από 270.000 συνδρομητές. Μέσω του καναλιού της η Μόρι παρουσιάζει τα καλύτερα νέα παιχνίδια και κάνει συγκριτικά τεστ στις κονσόλες.

Η Μόρι που για πολλά χρόνια έπαιζε πάνω από 10 ώρες την ημέρα πλέον έχει μειώσει λίγο τον χρόνο που περνάει μπροστά από την οθόνη. «Παιζω 7 με 8 ώρες ημερισίως. Παλιότερα έπαιζα πολύ περισσότερο», λέει ενώ εξηγεί ότι θα ήταν ωραίο αν περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας της έπαιζαν video games.

Η πρώτη κονσόλα που αγόρασε η Μόρι ήταν το «Cassette Vision». Αυτή την περίοδο, όμως, προτιμά το PlayStation 4, ενώ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα παιχνίδια δράσης. «Δεν τα άγγιζα μέχρι πρόσφατα, επειδή είναι δύσκολα. Αλλά τα τελευταία action games ειναι εντυπωσιακά και συχνά χρησιμοποιούν ηθοποιούς για τους χαρακτήρες. Πραγματικά έχω εμμονή με αυτά τώρα», παραδέχεται.

«Το GTA5 είναι πολύ διασκεδαστικό. Όταν ξεκινάς, δεν μπορείς να σταματήσεις. Είναι σαν να παρακολουθείς ταινία. Πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι με εντυπωσιακά γραφικά», δηλώνει η Μόρι.

*Διαβάσαμε την είδηση στο womantoc.gr