Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Το ανθρώπινο μεγαλείο ψυχής συνεχώς μας εκπλήσσει. Μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη για εμάς, ήταν το γεγονός ότι ένας ανώνυμος δωρητής πλήρωσε συνολικά 331.000 δολάρια, για την πειραματική αντικαρκινική θεραπεία ενός 3χρονου κοριτσιού στο Μεξικό.

Η Edie Molyneux από το Wirral της Αγγλίας δίνει μάχη με έναν σπάνιο όγκο που έχει στον εγκέφαλο κι ονομάζεται διάχυτο ενδογενές γλοίωμα ποντίνας (DIPG). Είναι ένα από τα μέρη του εγκεφάλου που διαδραματίζουν νευραλγικό ρόλο στη λειτουργία αυτού λόγω της ευαίσθητης θέσης στην οποία βρίσκεται.

«Στη Μεγάλη Βρετανία η χημειοθεραπεία δεν είναι επιλογή γιατί τα επίπεδα της θεραπείας που απαιτούνται είναι τόσο υψηλά που θα δηλητηριάσουν το υπόλοιπο σώμα. Η ραδιοθεραπεία θα αμβλύνει τα συμπτώματα, θα την κάνει αφενός να αισθανθεί καλύτερα και ν’ απαλλαγεί από κάποιους άλλους πόνους αλλά αναπόφευκτα θα τη χάσουμε» δήλωσε η οικογένεια της στο JustGiving.com.

Οι γονείς της, η Ashleigh κι ο Stephen Stadling, άρχισαν απεγνωσμένα να προσπαθούν να μαζεύουν 700.000 λίρες για μία πειραματική θεραπεία που πραγματοποιείται στο Μεξικό. Σήμερα, το ποσό που χρειάζεται να μαζευτεί ακόμη είναι 428.000 λίρες καθώς ένας ανώνυμος δωρητής χάρισε στην οικογένεια τις υπόλοιπες 250.000 λίρες δηλαδή σε δολάρια τα 331.000.

Η Edie είδε τον όγκο της να αρχίζει να «πεθαίνει« σιγά – σιγά από αυτήν την πρωτοποριακή θεραπεία αλλά οι γιατροί προειδοποιούν ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος. Η οικογένεια της αναμένει τα νέα πορίσματα των γιατρών με το μικρό κορίτσι να έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση καθώς σηκώνεται μόνη της πλέον.

Ακόμη κι αυτή η μικρή μείωση του όγκου είναι ένα ελπιδοφόρο βήμα καθώς πριν από αυτήν τη θεραπεία το μέλλον του μικρού κοριτσιού ήταν άσχημα προδιαγεγραμμένο.

Εμείς ευχόμαστε με τη σειρά μας ν’ ακούμε καθημερινά ευχάριστα νέα για την πορεία της υγείας της Edie!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com