Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Πολλοί λένε πως η σημερινή νεολαία έχει χάσει την πίστη της σε αξίες και ιδανικά και μοιάζει αδιάφορη κι αμέτοχη σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Επίσης, η ευγένεια και η καλοσύνη δεν είναι από τα χαρακτηριστικά που συναντάει κανείς συχνά στα νεαρά άτομα, στις μέρες μας. Κι όμως, ένας 16χρονος νεαρός, απέδειξε ακόμη μια φορά πως δεν έχει λόγο ύπαρξης αυτή η αντίληψη που αφορά στη νέα γενιά κι όσοι αμφισβητούν τους νέους κάνουν τραγικό λάθος.

Στο Linkoln των Η.Π.Α, οι δρόμοι είχαν καλυφθεί με χιόνι και πάγο κι αυτό έκανε την οδήγηση εξαιρετικά δύσκολη κι επικίνδυνη. Ο Owen Sullivan οδηγούσε το φορτηγάκι του, το οποίο λόγω του πάγου γλίστρησε ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και κατέστρεψε το ταχυδρομικό κουτί ενός σπιτιού.

Ο νεαρός κατέβηκε από το αυτοκίνητο κι όταν είδε τη ζημιά που είχε προκαλέσει, έγραψε ένα σημείωμα που ζητούσε συγγνώμη και εξηγούσε τι ακριβώς είχε συμβεί. Μέσα στο σημείωμα έβαλε όσα χρήματα είχε επάνω του εκείνη τη στιγμή και χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού που άνηκε το γραμματοκιβώτιο για να αναλάβει την ευθύνη για το ατύχημα.

«Μου άνοιξε μια ευγενέστατη κυρία, στην οποία εξήγησα τι είχε συμβεί κι εκείνη όχι μόνο με καθησύχασε αλλά αρνήθηκε να πάρει και τα χρήματα που της πρότεινα» λέει ο Sullivan.

Τρεις μέρες αργότερα ο νεαρός αποφάσισε να επισκεφτεί και πάλι το σπίτι που είχε κάνει τη ζημιά και να πάει ένα πιάτο με κουλουράκια για να ζητήσει συγγνώμη ακόμη μια φορά. Τον κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας καθώς ανέβαινε τα σκαλιά.

Η Crystal Collins, όταν ενημερώθηκε από το σύζυγό της για τη χειρονομία του νεαρού, αποφάσισε να κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, για να επαινέσει τον Sullivan για την πράξη του, αλλά και για να βρει τους γονείς του και να τους συγχαρεί για τον ευγενέστατο γιο που έχουν μεγαλώσει.

Η ανάρτηση μέσα σε λίγες ώρες είχε φτάσει τα 10.000 likes και 8.000 κοινοποιήσεις. Οι οικογένειες ήρθαν σε επαφή κι ο νεαρός δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα γινόταν τόσο γνωστός, προκαλώντας μια «μικρή καταστροφή». Η Crystal Collins λέει πως η ευγένεια, η τιμιότητα και η καλοσύνη θα πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε αυτό να γίνεται κίνητρο και παράδειγμα και για τον υπόλοιπο κόσμο.