Ένα υπερηχητικό επιβατηγό αεροπλάνο που θα μπορεί να ταξιδεύει με 6.500 χλμ/ώρα και να μεταφέρει επιβάτες από την Αυστραλία στην Ευρώπη σε 5 ώρες παρουσίασε η Boeing. Η εταιρία πιστεύει ότι αυτό το αεροπλάνο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς, αλλά και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Το αεροπλάνο θα μπορεί να ταξιδεύει με 6.500 χλμ/ώρα, δηλαδή 5 φορές περισσότερο από την ταχύτητα του ήχου. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τις διεθνείς πτήσεις ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με την εταιρία, το ταξίδι Λονδίνο-Νέα Υόρκη θα διαρκεί 2 ώρες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι σχετικά με τις δυνατότητες της υπερηχητικής τεχνολογίας που μας επιτρέπει να συνδέσουμε τον κόσμο πιο γρήγορα από ποτέ», ανέφερε ο μηχανικός Κέβιν Μπόουκατ.

«Η Boeing βασίζεται στην δουλειά, τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τους πειραματισμούς 6 δεκαετιών πάνω στην υπερηχητική τεχνολογία. Αυτό ακριβώς κάνει αυτή την εταιρία την σωστή εταιρία που θα ηγηθεί της προσπάθειας να φέρουμε αυτή την τεχνολογία στο εμπόριο και το ευρύ κοινό» πρόσθεσε.

Από ότι φαίνεται υπάρχει ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στην Boeing και την εταιρία SpaceX του Έλον Μασκ, που θέλει επίσης να δημιουργήσει τα πιο γρήγορα ταξίδια.

Η βασική διαφορά τους είναι ότι ο Μασκ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει υποβοηθούμενους πυραύλους για τη μεταφορά πολιτών αντί για αεροσκάφη.


*Διαβάσαμε την είδηση στο www.tilestwra.com