Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Υπάρχουν φορές που η ζωή δείχνει τη λαμπερή της πλευρά σε κρίσιμες στιγμές. Σε καταστάσεις θλιβερές, αδιέξοδες και μη αναστρέψιμες, όπως ο χαμός δικών σου ανθρώπων. Όπως συνέβη και στον Ben και την Marilyn Keryluke. Πριν περίπου τρεις εβδομάδες, δόθηκαν περισσότερα από 100.000 δολάρια στο «Electric Garage Auctions», για τα εγγόνια τους, που έχασαν τους γονείς τους σ’ ένα τραγικό ατύχημα με μηχανή.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάη, η Nicole και ο Brent Keryluke αποφάσισαν να πάνε μία βόλτα με τη μηχανή τους, όταν τους χτύπησε ένα φορτηγό κοντά στο Innisfail της Alberta και τους οδήγησε ακαριαία στον θάνατο. Έτσι, τα παιδιά τους, η Arielle που είναι έξι χρονών κι ο Liam που είναι τριών, έμειναν με τους παππούδες τους, τον Ben και την Marilyn.

Σημειώνεται πως τα δύο παιδιά πάσχουν από σοβαρά προβλήματα ακοής κι απαιτούνται πολλά χρήματα τόσο για την αγορά των ακουστικών τους όσο και για τη θεραπεία τους στο Calgary.

O παππούς Ben, λοιπόν, προσπαθώντας να βρει χρήματα για τις ανάγκες των εγγονιών του, αποφάσισε να πουλήσει την Pontiac Parisienne του 1973, που ανήκε στον γιο του, στο Electric Garage Auctions όπου δούλευε για πολλά χρόνια εκεί ο γιος του. Αυτό που έγινε στη δημοπρασία, εκείνο το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν εντυπωσιακό κι άκρως συγκινητικό.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας γράφει σε σχετική ανάρτηση του στο Facebook: «Για 10 λεπτά, τόσο το προσωπικό όσο κι οι αγοραστές ανέβαζαν τη τιμή του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 100.000 δολάρια για την οικογένεια. Ο αγοραστής, μάλιστα, θέλησε να επιστρέψει το αυτοκίνητο στους πραγματικούς του ιδιοκτήτες».

Αξίζει να επισημάνουμε, δε, πως ένα φίλος της οικογένειας ξεκίνησε μία σελίδα GoFundMe όπου έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περίπου 80.000 δολάρια, τα οποία κι επρόκειτο να δωρίσει στα παιδιά.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com