Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηρίξεις αγαπημένα πρόσωπα που παλεύουν με την κατάθλιψη αλλά ένας χρήστης του Reddit με το ψευδώνυμο Bovadeez, βρήκε έναν πολύ ιδιαίτερο για την αγαπημένη του. Σκέφτηκε να φτιάξει ένα θεραπευτικό εργαλείο που απαιτεί μόνο ένα βαζάκι, μερικούς μαρκαδόρους και λίγα ξυλάκια.

Στην ανάρτηση που έκανε στο Reddit εξηγεί πως στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη σύντροφό του, που πάσχει από κατάθλιψη κι άγχος, αποφάσισε ν’ αναπαράξει έναν ξεχωριστό τρόπο υποστήριξης που βρήκε τυχαία στο διαδίκτυο.

Η εμπνευσμένη κατασκευή DIY αποτελείται από μια δεσμίδα χρωματιστά ξυλάκια μέσα σ’ ένα γυάλινο βαζάκι. Καθένα από τα ξυλάκια φέρει επάνω του ένα χειρόγραφο μήνυμα που είναι είτε ένα γνωμικό, είτε μια υπενθύμιση όπως «Σ’ αγαπώ» και «Μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια» ή ένα tip χαλάρωσης.

Για να μπορεί η σύντροφός του να επιλέγει όποιο μήνυμα χρειάζεται κάθε φορά, επάνω στο βαζάκι υπάρχει ένα ενημερωτικό χαρτάκι που εξηγεί ποια κατηγορία έχει το αντίστοιχο χρώμα. Επίσης υπάρχουν και κάποια κενά ξυλάκια ώστε να την παρακινούν να γράφει τις δικές της ευτυχισμένες αναμνήσεις.

Ο Bovadeez ελπίζει αυτό να τη βοηθήσει να επανακτήσει τον έλεγχο, να χαλαρώσει και να εστιάσει περισσότερο στον εαυτό της. Ο ίδιος διέδωσε αυτό που έκανε για την αγαπημένη του στο διαδίκτυο, ώστε να μεταδώσει το μήνυμα πως οι άνθρωποι που υποφέρουν από παρόμοιες καταστάσεις δεν είναι μόνοι καθώς επίσης και τον σημαντικό ρόλο που παίζει η θετική σκέψη στη ζωή μας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.huffingtonpost.co.uk