Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Όταν κάποιος έχει ήδη τρία βιολογικά παιδιά, δύσκολα βρίσκει λόγους για να προχωρήσει σε πράξη υιοθεσίας σ’ ένα τέταρτο παιδί. Όμως η αγάπη δεν κολλάει σε αριθμούς κι όταν ένας άνθρωπος ξέρει ν’ αγκαλιάζει αληθινά αφήνει πάντοτε χώρο στην αγκαλιά του για όποιον έχει ανάγκη από στοργή κι αγάπη.

Ο αστυνομικός του τμήματος Santa Rosa, Jesse Whitten, κατά τη διάρκεια της βάρδιας του δέχτηκε επείγουσα κλήση από μία έγκυο γυναίκα που τριγυρνούσε στους δρόμους. Ήταν άστεγη κι έδινε σκληρή μάχη με τα ναρκωτικά. Μετά από εκείνο το βράδυ ο αστυνομικός έλεγχε συχνά την κατάστασή της και σε μια από τις συναντήσεις τους ήταν μαζί κι η σύζυγός του, Ashley η οποία γνωρίστηκε με την νεαρή γυναίκα.

Μετά από μερικούς μήνες από τη γνωριμία τους, το ζευγάρι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη νεαρή εγκυμονούσα, όπου τους ζητούσε να υιοθετήσουν το μωρό της όταν γεννηθεί. Η έκπληξη, η αγωνία και το άγχος τους ήταν πολύ μεγάλο. Τα παιδιά των τοξικομανών παρουσιάζουν διάφορα θέματα. Παρόλα αυτά δεν μπορούσαν ν’ αρνηθούν ν’ ανοίξουν το σπίτι τους και την οικογένειά τους σ’ ένα αθώο πλάσμα.

Η μικρούλα όταν γεννήθηκε είχε εθιστεί στα ναρκωτικά λόγω της μητέρας της κι οι πρώτες εβδομάδες της ζωής της ήταν πολύ δύσκολες. Όμως οι Whittens την περίμεναν κι η αγάπη τους της έδινε δύναμη. Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία κι η υιοθεσία της μικρής Harlow από το ζευγάρι είναι πλέον γεγονός. Το κοριτσάκι κατάφερε να συνέλθει και μέρα με την ημέρα γίνεται και πιο υγιής.

Ο Jesse κι η Ashley λένε πως ομορφότερο χαμόγελο από αυτό της υιοθετημένης κορούλας τους δεν έχουν ξαναδεί, ίσως γιατί στο πρόσωπό της καθρεφτίζεται το δικό τους χαμόγελο ευτυχίας που τους χάρισε η πράξη αγάπης στην οποία προχώρησαν.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com