Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η αγάπη στα παιδιά του κι η προσπάθειά του να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον μέσω της εκπαίδευσης, ήταν η αιτία που ο Jalandhar Nayak απ’ την Odisha της Ινδίας τους άνοιξε ένα δρόμο μέσα στη ζούγκλα για να έχουν ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο.

Δουλεύοντας 8 ώρες καθημερινά επί 2 χρόνια κατάφερε να φτιάξει έναν δρόμο 8 χιλιομέτρων που συνέδεε το απομακρυσμένο χωριό του, Gumsahi, με τον κεντρικό δρόμο της πόλης Kandhamal.

Ο 45χρονος πατέρας που δεν είχε ποτέ πρόσβαση στην εκπαίδευση, είπε πως τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα τρία του παιδιά διασχίζοντας το κακοτράχαλο μονοπάτι για να φθάσουν στο σχολείο τους τον παρακίνησαν ν’ αναλάβει δράση.

Όταν οι τοπικές αρχές πληροφορήθηκαν την προσπάθεια του Nayak, όχι μόνο ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τον δρόμο αλλά τον αντέμειψαν και για την εργασία του μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο «Mountain Man» όπως τον αποκαλούν τα μέσα ενημέρωσης, κατά την κατασκευή του δρόμου δεν έκοψε κανένα δέντρο κι είναι τόσο καλοφτιαγμένος που μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμη κι οχήματα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.aajkikhabar.com