Ένας μαθητής της έκτης δημοτικού στην Οκλαχόμα τιμήθηκε για τον ηρωισμό του αφού κατάφερε να σώσει όχι έναν, αλλά δύο ανθρώπους σε διαφορετικές περιστάσεις την ίδια ημέρα.

Ο μόλις 11 ετών Ντεβιόν Τζόνσον έγινε «αστυνομικός επί τιμή», με απόφαση των τοπικών αρχών και χαρακτηρίστηκε «ήρωας» από τους αξιωματικούς, για τις έγκαιρες και σωτήριες παρεμβάσεις του.

Η 9η Δεκεμβρίου είναι σίγουρα μια μέρα που τόσο αυτός, όσο και οι άνθρωποι που έσωσε θα θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους. Εκείνο το πρωινό, ο Ντεβιόν εκτέλεσε επιτυχώς την μανούβρα Heimlich σε έναν συμμαθητή του που πνιγόταν.

Και ενώ είχε ήδη αναγνωριστεί ως ο «ήρωας της ημέρας», το ίδιο απόγευμα βοήθησε μια γυναίκα της οποία το σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Βλέποντας το σπίτι να έχει πάρει φωτιά, ο ανήλικος δεν φοβήθηκε και έτρεξε να βοηθήσει την ένοικο να βγει από τη βεράντα της και να μπει στο αυτοκίνητό της.

Ο 11χρονος μαθητής έλαβε τρία βραβεία για το θάρρος και την ψυχραιμία του, κατά τη διάρκεια του σχολικού συμβουλίου στο Muskogee.

*Πηγή είδησης